Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Feb 8th, 2020

Film – Cinci zile dintr-o vară – Five Days One Summer (1982) Sean Connery

poster Five Days One Summer (1982)Five Days One Summer aka Fred Zinnemann’s Five Days One Summer, dramă, film american, regia Fred Zinnemann.
În rolurile principale: Sean Connery, Betsy Brantley, Lambert Wilson.
“Five Days One Summer (1982)” a fost ultimul film regizat de Fred Zinnemann.

In 1932, un superb sfarsit de vara in Alpii elvetieni prilejuieste unui cuplu zile si nopti de aventura, melancolie, romantism si lovituri de teatru. Sean Connery il interpreteaza pe Douglas, un doctor scotian intre doua varste aflat in vacanta cu frumoasa Kate pe care o prezinta localnicilor alpini ca fiind sotia lui. Douglas a adus-o pe Kate pentru a o initia in tainele expeditiilor montane..

Caseta film Five Days One Summer
Titlul original: Five Days One Summer
Regia: Fred Zinnemann
Scenariul: Michael Austin, Kay Boyle
Distributia: Sean Connery (Douglas Meredith), Betsy Brantley (Kate), Lambert Wilson (Johann Biari), Jennifer Hilary (Sarah Meredith), Isabel Dean (Kate’s Mother), Gérard Buhr (Brendel), Anna Massey (Jennifer Pierce), Sheila Reid (Gillian Pierce), Georges Claisse (Dieter), Kathy Marothy (Dieter’s Wife), Terry Kingley (Georg), Emilie Lihou (Old Woman), Alfred Schmidhauser (Martin)
Durata: 96 minute
An: 1982
Gen: Drama

Filmul – Cinci zile dintr-o vara
..Cand vor ajunge pe cel mai inalt varf, nostalgia pune stapanire pe ei. Cu ani in urma Kate a fost indragostita nebuneste de Douglas pe care avea, ulterior, sa-l seduca spre disperarea unei alte femei alaturi de care acesta traia atunci. Prin tehnica flash-back-urilor, filmul dezvaluie ca, in fapt, Kate nu este sotia lui, ci nepoata lui. Cand, la coborarea de pe munte, le iese in cale frumosul ghid montan Johann, lucrurile se complica. Acesta se indragosteste de Kate. Aceasta, la randul ei, nu pare a ramane indiferenta la avansurile pe care chipesul tanar i le face. Pe langa aceasta intamplare, itinerariul celor trei va continua cu mult suspans, pentru ca o aventurare pe munti nu este niciodata scutita de pericole.

Cinci zile dintr-o vară – Five Days One Summer (1982)