Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Jul 1st, 2018

Film – Clanul lionezilor – Les Lyonnais (2011) Gérard Lanvin, Tchéky Karyo

Clanul lionezilor

poster Les Lyonnais (2011)Les Lyonnais, dramă thriller, film francez, regia Olivier Marchal.
În rolurile principale: Gérard Lanvin, Tchéky Karyo, Daniel Duval.
După ce a crescut într-o tabără de țigani săraci, Edmond Vidal zis Momon a dezvoltat un puternic sentiment pentru familie, loialitate, respectarea promisiunilor și mândria pentru originile sale. Dar cel mai important pentru el este faptul că a rămas prieten cu Serge Suttel, alături de care a descoperit viața de prizonier în închisoare pentru că au furat niște cireșe..

Caseta film Les Lyonnais
Titlul original: Les Lyonnais
Titlul alternativ: A Gang Story / Los lioneses / Неприкасаемые
Regia: Olivier Marchal
Scenariul: Olivier Marchal, Edgar Marie
Distributia: Gérard Lanvin (Edmond „Momon” Vidal), Tchéky Karyo (Serge Suttel), Daniel Duval (Christo), Lionnel Astier (Dany), Dimitri Storoge (young „Momon” Vidal), Patrick Catalifo (Kommissar Max Brauner), François Levantal (Joan Chavez), Francis Renaud (Brandon), Valeria Cavalli (Janou Vidal), Estelle Skornik (Lilou Suttel), Étienne Chicot (The Greek), Palwinder Singh (PS)
Durata: 102 minute
An: 2011
Gen: Drama/Thriller

Filmul – Clanul lionezilor
.. Cei doi au ajuns să se implice în crima organizată și astfel s-a format Clanul Lyonilor, cunoscut pentru săvîrșirea celor mai notorii jafuri ale anilor ’70. Ascensiunea lor s-a încheiat în anul 1974 cu o arestare spectaculoasă. Acum, când Momon se apropie de vârsta de 60 de ani, vrea să uite această parte întunecată a vieții sale. El și-a găsit liniștea în retragerea din “Afacere” și dorește să-și trăiască liniștit viața alături de soția sa, Janou, de copii și nepoții lor, pe care i-a făcut să sufere atât de mult. Dar, în acest context reapare Sege Suttel care nu s-a dezis de trecutul său infracțional.

Clanul lionezilor – Les Lyonnais (2011) subtitrat