Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Sep 14th, 2010

Film Clanul Sicilienilor vedeti aici Le Clan des Siciliens

Share This
Tags

Clanul Sicilienilor

poster clanul sicilienilor Filmul Clanul Sicilienilor este ecranizarea romanului lui Auguste Le Breton, Le clan des siciliens . Romanul a aparut in anul 1967.
La momentul in care se turna filmul Clanul Sicilienilor, Alain Delon a fost implicat într-un scandal din viaţa reală, afacerea Markovic, în care fostul său bodyguard Stevan Markovic, a fost găsit mort.
Ulterior, ancheta l-a implicat pe fostul prim-ministru francez (şi mai târziu preşedinte), Georges Pompidou, după câteva articole de presă şi o mărturie a lui Borivoj Ackov. El a mărturisit că a fost prezent la petreceri cu sotia lui Pompidou, Stevan Markovic şi Alain Delon.

Caseta film Clanul Sicilienilor
Titlul original: Le Clan des Siciliens/ The Sicilian Clan/ Il clan dei Siciliani
Regia: Henri Verneuil
Scenariul: Jose Giovanni
Muzica: Ennio Moricone
Distributia: Jean Gabin (Vittorio Manalese), Alain Delon (Roger Sartet), Lino Ventura (Inspectorul Le Goff), Gérard Buhr, Bernard Musson, Jacques Duby (Raymond Robel), Raoul Delfosse (Léoni), Yves Brainville (judecatorul), Amedeo Nazzari (Tony Nicosia), Leopoldo Trieste (Turi – expertul in timbre).
Gen:film politist
Anul:1969
Filmul “Clanul Sicilienilor” a fost produs in trei limbi: franceza engleza si italiana .

Filmul

Roger Sartet (Alain Delon), un gangster, evadeaza cu complicitatea unei familii mafiote, Manalese, conduse de Vittorio (Jean Gabin). În ciuda urmaririi intreprinse de comisarul Le Goff (Lino Ventura), Sartet scapă.
Sartet impreuna cu asociatii sai pune la cale o idee nebuneasca: furtul unei colectii de bijuterii care urma să fie transferata de la Roma la New York cu avionul. Vittorio apeleaza la batranul său prieten italian instalat în Statele Unite, Tony Nicosia (Amedeo Nazzari), pentru a-l asista la lovitura …

Filmul Clanul Sicilienilor – Le Clan des Siciliens (1969) subtitrat

Ennio Morricone (n. 10 noiembrie, 1928)
este un compozitor italian  de muzică de film. El a compus muzica pentru mai mult de 500 de filme si seriale. Desi doar 30 din coloanele sale sonore sunt pentru filme western, acestea sunt cele mai celebre. Stilul de compozitie a lui Morricone este cunoscut mai ales în western-urile “spaghetti” (The Good, The Bad and the Ugly si Once Upon A Time In The West (A fost odată în Vestul sălbatic), ambele regizate de Sergio Leone). În 2007 a primit premiul de onoare pentru întreaga carieră la Oscar, fiind al doilea compozitor de muzică de film care primește acest premiu (după Alex North).