Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Aug 2nd, 2018

Film – Clar de femeie – Clair de femme (1979) Yves Montand, Romy Schneider

Share This
Tags

Clar de femeie

poster Clair de femme (1979)Clair de femme, dramă, film francez, regia Costa-Gavras.
În rolurile principale: Yves Montand, Romy Schneider, Romolo Valli.
Filmul Clair de femme (1979) se bazează pe romanul Clair de femme, scris de Romain Gary.

Michel străbate străzile din Paris, refuzând să meargă la avionul său. Înainte de a pleca, soția lui îi spune că va prelua trăsăturile următoarei femei pe care o întâlnește. Atunci Michel o întâlnește pe Lydia, a cărei suferință seamănă cu a lui.

Caseta film Clair de femme
Titlul original: Clair de femme
Titlul alternativ: Womanlight / Una mujer singular / Chiaro di donna / Свет женщины
Regia: Costa-Gavras
Scenariul: Costa-Gavras, Romain Gary
Distributia: Jean Reno (L’agent de la circulation), Heinz Bennent (Georges), Jacques Dynam (A taxi driver), Lila Kedrova (Sonia), Daniel Mesguich (Le barman du Clapsy’s), Yves Montand (Michel), Roberto Benigni (L’agent de la circulation), Michel Robin (The doctor), Romy Schneider (Lydia), Romolo Valli (Galba)
Durata: 98 minute
An: 1979
Gen: Drama

Filmul – Clar de femeie
Pelicula lui Costa-Gavras, inspirată din romanul lui Romain Gary, prezintă 24 de ore din viața unui bărbat după sinuciderea soției sale, roasă de o boală nemiloasă, zbaterea continuă între aeroportul de unde nu se decide să decoleze și Parisul care îl înspăimânta. Încearcă să îl ajute Lydia și ea profund nefericită în urma unui accident de automobil în care și-a pierdut fiica, iar soțul acesteia, în urma tragediei, a devenit afazic.

Clar de femeie – Clair de femme (1979) subtitrat