Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Nov 4th, 2023

Film – Cobra Verde – Cobra Verde (1987)

Cobra Verde

poster Cobra Verde (1987)Cobra Verde, aventură dramă, film german, regia Werner Herzog.
In rolurile principale: Klaus Kinski, King Ampaw, José Lewgoy.

Filmul Cobra Verde (1987) s-a bazat pe romanul din 1980 al lui Bruce Chatwin, Viceregele din Ouidah, roman inspirat de comeciantul de sclavi brazilian Francisco Félix de Sousa și pe rolul său în a-l ajuta pe regele Ghezo să-l răstoarne pe fratele său Adandozan ca rege al Dahomey, cu ajutorul amazoanelor lui Ghezo din Dahomey.

În anii 1800, banditul brazilian eliberat condiționat Cobra Verde este trimis în Africa de Vest cu câteva trupe pentru a conduce un vechi fort portughez și pentru a-l convinge pe conducătorul african local să reia comerțul cu sclavi cu Brazilia.

Caseta film Cobra Verde (1987)
Titlul original: Cobra Verde
Regia: Werner Herzog
Scenariul: Werner Herzog
Distributia: Klaus Kinski (Francisco Manoel da Silva), King Ampaw (Taparica), José Lewgoy (Don Octavio Coutinho), Salvatore Basile (Captain Fraternidade), Peter Berling (Bernabé), Benito Stefanelli (Captain Pedro Vicente), Carlos Mayolo (Governor of Bahia)
Durata: 111 minute
An: 1987
Gen: Aventura/Drama

Filmul – Cobra Verde
La sfârșitul secolului al XIX-lea, Francisco Manoel da Silva (Klaus Kinski) este un fermier brazilian desfrânat, care a plecat fără tragere de inimă la muncă la o companie de exploatare a aurului, după ce ferma sa a fost ruinată de secetă. Când descoperă că este exploatat financiar, își ucide șeful și pleacă pentru a urma o carieră de bandit. El devine celebrul Cobra Verde (Șarpele Verde), cel mai vicios bandit al sertão-ului. (sertão este o zonă geografică din nord-estul Braziliei, cu un climat semi-arid. Sensul său original înseamnă „zonă izolată nedezvoltată”, „hinterland”, o zonă departe de centrele urbane, mediul rural și poate fi comparat cu conceptul de outback australian.

Într-o vizită în oraș, da Silva întâlnește și supune prin forța caracterului un sclav care scăpa, un act care îl impresionează pe bogatul baron al zahărului Dom Octávio Coutinho (José Lewgoy). Dom Coutinho, neștiind că are de-a face cu legendarul bandit, îl angajează pe da Silva să supravegheze sclavii din plantația sa de zahăr. Când da Silva le seduce sexual ulterior pe toate cele trei fiice ale lui Dom, baronul zahărului este furios, dar situația devine și mai complicată când descoperă că da Silva este nimeni altul decât infamul Cobra Verde..

Cobra Verde (1987)