Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Jun 21st, 2018

Film – Colosul din Rhodos – Il Colosso di Rodi – The Colossus of Rhodes (1961)

Colosul din Rhodos

poster The Colossus of Rhodes (1961)Il Colosso di Rodi, istoric, film italian aparut in 1961, regia Sergio Leone.
In rolurile principale: Rory Calhoun, Lea Massari, Georges Marchal.

Colosul din Rhodos a fost o statuie imensă construită în antichitate pe insula Rhodos din Grecia, una din cele șapte minuni ale lumii. Statuia îl înfățișa pe zeul grec al Soarelui, Helios, și măsura între 32 și 36 de m. Construcția s-ar fi realizat în 12 ani și ar fi fost finalizată în anul 282 î.H.
Chares din Lindos, un sculptor de pe această insulă, a fost angajat pentru construcția statuii. Statuia ar fi străjuit intrarea în port timp de 56 de ani. Când soarele răsărea dimineața, se reflecta în suprafața de bronz și făcea ca figura zeului să strălucească. În 225 î.H., în urma unui cutremur, i s-a rupt un picior. După prăbușirea statuii, locuitorii din Rhodos au vrut să o reconstruiască, primind chiar o ofertă de la Ptolemeu al III-lea, însă un oracol le-a interzis. După ce arabii au cucerit insula în anul 653, statuia a fost vândută de către aceștia unui evreu din Siria, care a cărat-o pe 900 de cămile, după cum spune legenda.
(wiki ro)

Caseta film Il Colosso di Rodi
Titlul original: Il Colosso di Rodi
Titlul alternativ: The Colossus of Rhodes
Regia: Sergio Leone
Scenariul: Ennio De Concini
Distributia: Rory Calhoun (Darius), Lea Massari (Diala), Georges Marchal (Peliokles), Conrado San Martín (Thar), Ángel Aranda (Koros), Mabel Karr (Mirte), Mimmo Palmara (Ares), Roberto Camardiel (Regele Xerxes I), Alfio Caltabiano (Creonte), George Rigaud (Lissipus)..
Durata: 127 minute
An: 1961
Gen: Aventura/Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Colosul din Rhodos
Anul 280 î.H.
Darios, erou militar grec, aflat la Rodos pentru a-si vizita unchiul, devine implicat in doua comploturi care vizau rasturnarea regelui tiranic.

Colosul din Rhodos – Il Colosso di Rodi – The Colossus of Rhodes (1961) subtitrat