Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Dec 11th, 2021

Film – Conformistul – Il conformista (1970) Jean Louis Trintignant

Share This
Tags

poster Il conformista (1970)Il conformista, dramă politică, film italian, regia Bernardo Bertolucci.
În rolurile principale: Jean Louis Trintignant, Stefania Sandrelli, Gastone Moschin, Dominique Sanda.

(fascist, Italia, asasinat politic, fascism italian, Paris Franța, Roma Italia, crimă, confesional, sexualitate, homosexual, nuditate feminină, prostituată, expatriat, turnul Eiffel Paris, lesbiene, senzualitate, anii 1940)

La Paris, Marcello Clerici își finalizează pregătirile pentru asasinarea fostului său profesor de facultate, Luca Quadri. Se întoarce frecvent în interiorul unei mașini conduse de Manganiello, în timp ce cei doi îl urmăresc pe profesor și pe soția lui..

Caseta film Il conformista
Titlul original: Il conformista
Regia: Bernardo Bertolucci
Scenariul: Bernardo Bertolucci
Distributia: Jean-Louis Trintignant (Marcello Clerici / “The Doctor”), Pasquale Fortunato (13-year-old Marcello), Stefania Sandrelli (Giulia), Gastone Moschin (Special Agent Manganiello), Dominique Sanda (Anna Quadri, the Minister’s Lover, and the Ventimiglia Prostitute), Enzo Tarascio (Professor Luca Quadri), Fosco Giachetti (The Colonel), José Quaglio (Italo Montanari), Pierre Clémenti (Pasqualino “Lino” Semirama), Yvonne Sanson (Giulia’s Mother), Milly (Marcello’s Mother), Giuseppe Addobbati (Antonio Clerici / Marcello’s Father), Antonio Maestri (Don Lattanzi / The Confessor), Christian Aligny (Raoul)
Durata: 108 minute
An: 1970
Gen: Drama

Filmul – Conformistul
..Printr-o serie de flashback-uri, el este văzut discutând cu prietenul său orb Italo planurile sale de a se căsători, încercările sale oarecum incomode de a se alătura poliției secrete fasciste și vizitele la părinții săi: o mamă dependentă de morfină la vila în degradare a familiei și tatăl său dezechilibrat la un azil de nebuni.
Într-un alt flashback, Marcello este văzut ca un băiat dintr-o familie bogată în timpul Primului Război Mondial. Este umilit de colegii săi de școală până este salvat de Lino, un șofer.
Lino se oferă să-i arate un pistol și apoi face avansuri sexuale față de Marcello, la care răspunde parțial înainte de a apuca pistolul și de a trage sălbatic în pereți și în Lino, apoi fuge de la locul a ceea ce el presupune că este o crimă.

Click aici pentru toate filmele dramă la magazinweb.net

Il conformista (1970)