Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Apr 23rd, 2023

Film – Contact – Contact (1997) Jodie Foster, Matthew McConaughey

Contact

poster Contact (1997)Contact, dramă, science fiction, film american, regia Robert Zemeckis; O nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur.
In rolurile principale: Jodie Foster, Matthew McConaughey, James Woods, John Hurt.

Filmul Contact (1997) se bazează pe romanul Contact, scris de Carl Sagan în 1985.
Contact este un roman “hard science-fiction” din 1985 al savantului american Carl Sagan. Acesta tratează tema contactului dintre umanitate și o formă de viață extraterestră mai avansată din punct de vedere tehnologic. S-a clasat pe locul 7 pe lista celor mai bine vândute din SUA din 1985.

Hard science-fiction: o categorie de science fiction caracterizată prin preocuparea pentru acuratețea și logica științifică. Termenul a fost folosit pentru prima dată în 1957 de către P. Schuyler Miller într-o recenzie a lui John W. Campbell Islands of Space în numărul din noiembrie al revistei Astounding Science Fiction.
Termenul complementar “soft science fiction”, format prin analogie cu hard science fiction, a apărut pentru prima dată la sfârșitul anilor 1970.

Caseta film Contact (1997)
Titlul original: Contact
Regia: Robert Zemeckis
Scenariul: James V. Hart, Michael Goldenberg
Distributia: Jodie Foster (Dr. Eleanor “Ellie” Ann Arroway), Jena Malone (young Ellie), Matthew McConaughey (Palmer Joss), David Morse (Theodore Arroway), Tom Skerritt (Dr. David Drumlin), James Woods (Michael Kitz), John Hurt (S. R. Hadden), William Fichtner (Kent Clarke), Angela Bassett (Rachel Constantine), Jake Busey (Joseph), Rob Lowe (Richard Rank), Geoffrey Blake (Fisher), Max Martini (Willie), Steven Ford (Major John Russell), Jay Leno (himself), Larry King (himself), Ann Druyan (herself)
Durata: 150 minute
An: 1997
Gen: Drama/Mister/SF/Thriller

Filmul – Contact
Dr. Ellie Arroway este angajată în programul SETI la Observatorul Arecibo din Puerto Rico.
Ea a fost inspirată să urmeze o carieră în știință și comunicare, începând cu radioamatori, de către tatăl ei, care a încetat din viață. Munca ei implică ascultarea emisiilor radio din spațiu în speranța de a găsi semne de viață extraterestră inteligentă. Programul pierde finanțare după ce David Drumlin, consilierul științific al președintelui, îl consideră inutil. Cu toate acestea, Arroway primește sprijin financiar de la S. R. Hadden, un industriaș miliardar secret care conduce Hadden Industries, ceea ce îi permite să-și continue munca la Very Large Array (VLA) din New Mexico..

Contact (1997)

SETI.org a publicat o recenzie a filmului în 2011, unde au oferit o diagramă alăturată cu câteva detalii relevante din film și modul în care acestea diferă de realitate. Un exemplu este că, în ciuda faptului că are 27 de radiotelescoape, VLA este de fapt mai mic și mai puțin sensibil decât Observatorul Arecibo – făcând din Arecibo o locație mai bună pentru SETI, dacă este posibil o locație de filmare mai puțin fotogenică decât VLA. În ciuda acestor mici inconsecvențe, ei au susținut că „Contact este indescriptibil mai precis în descrierea lui SETI decât orice film de la Hollywood din istorie”.