Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Mar 3rd, 2023

Film – Copacul spânzurătoare – The Hanging Tree (1959) Gary Cooper, Maria Schell

Share This
Tags

poster The Hanging Tree (1959)The Hanging Tree, western, film american, regia Delmer Daves.
În rolurile principale: Gary Cooper, Maria Schell, Karl Malden.
Doctorul și cartoforul Joseph Frail își întemeiază o nouă afacere într-un mic orășel de căutători de aur. El îl salvează pe Rune de la spânzurătoare după ce acesta încercase să fure și a fost împușcat. De aceea doctorul Frail îl forțează pe Rune să-i devină ucenic, altfel va da în vileag că el este hoțul și va fi sigur spânzurat. Dr. Grubb este un vindecător care se simte amenințat de afacerea noului doctor..

Caseta film The Hanging Tree
Titlul original: The Hanging Tree
Titlul alternativ: La colline des potences / El árbol de la horca / L’albero degli impiccati / El árbol del ahorcado / Дерево для повешенных
Regia: Delmer Daves
Scenariul: Wendell Mayes, Halsted Welles
Distributia: Gary Cooper (Doc Frail), Karl Malden (“Frenchy” Plante), Maria Schell (Elizabeth Mahler), George C. Scott (Grubb), Karl Swenson (Tom Flaunce), Ben Piazza (Rune), Virginia Gregg (Edna Flaunce), John Dierkes (Society Red), King Donovan (Wonder)
Durata: 106 minute
An: 1959
Gen: Western

Filmul – Copacul spânzurătoare / Copacul pentru spanzurat
..O diligență este atacată de bandiți iar singura supraviețuitoare este tânăra Elizabeth Mahler. Aceasta este găsită arsă de soare de către oportunistul orașului, Frenchy Plante, care o duce la doctorul Frail să fie îngrijită.
Curând orașul începe să vuiască de zvonuri, mulți considerând că Elizabeth își plătește datoria către Frail printr-un comportament nepotrivit. Scandalul se dezlănțuie după ce Frenchy se furișează la Elizabeth și încearcă să o sărute cu forța, lucru pentru care Frail îl bate de față cu mai mulți martori.

Copacul spânzurătoare – The Hanging Tree (1959)