Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Sep 23rd, 2010

Film – Corăbiile Lungi – The Long Ships (1964)

Share This
Tags

Corabiile Lungi

 

poster corabiile lungi The Long Ships, aventura, co-productie anglo-yugoslava, regia Jack Cardiff.
In rolurile principale: Richard Widmark, Sidney Poitier, Russ Tamblyn.
Filmul The Long Ships (1964) se bazeaza pe romanul The Long Ships (Röde Orm), scris de Frans G. Bengtsson.
Povestea fimului este centrata asupra unei legende despre “Clopotul de Aur”, supranumit “Mama Vocilor”. Acest clopot miraculos, inalt cat de trei ori un stat de om, era cautat de mult timp; se credea ca fusese turnat in aur masiv de niste calugari..

Caseta film Corabiile lungi
Titlul original: The Long Ships
Regia: Jack Cardiff
Scenariul: Beverley Cross
Distributia: Sidney Poitier, Richard Widmark, Russ Tamblyn, Gordon Jackson, Clifford Evans, Henry Oscar, Oskar Homolka, Lionel Jeffries, Rosanna Schiaffino..
Durata: 126 minute
An: 1964
Gen: Aventura

Filmul – Corabiile Lungi
Furtuna a distrus corabia si echipajul, el a fost purtat spre tarm fiind singurul supravietuitor. Calugarii l-au dus la manastire unde l-au ingrijit si niciodata nu au intrebat de numele sau tara sa.
Pe masura ce se intrema, observa ca slujitorii domnului colectioneaza pietricele colorate si cu o mare indemanare si rabdare au creat picturi cu care si-au decorat capela, picturi care spuneau o poveste despre un faimos clopot construit din aur masiv, mare cat trei oameni inalti, numit Mama Vocilor” este povestea pe care o spune Rolfe,un viking naufragiat, intr-o piata dintr-un oras african condus de regele maur Aly Mansuh,care-l inchide imediat sperand sa afle amanunte, el insusi fiind interesat de uriasul clopot. (Cinemarx)

Filmul Corăbiile Lungi – The Long Ships (1964) subtitrat