Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Apr 16th, 2018

Film – Cortina sfâșiată – Torn Curtain (1966) [HD]

Share This
Tags

Cortina sfâșiată

poster Torn Curtain (1966)Torn Curtain, thriller politic, film american, regia Alfred Hitchcock.
În rolurile principale: Paul Newman, Julie Andrews.
“Cortina sfasiata” este unul din filmele care incununeaza cariera remarcabila de regizor al lui Alfred Hichcock, fiind facut in plina maturitate artistica, aproape la apusul carierei sale, la numai 3 ani de marele succes pe care l-a avut cu Pasarile.

Caseta film Torn Curtain
Titlul original: Torn Curtain
Regia: Alfred Hitchcock
Scenariul: Willis Hall, Keith Waterhouse
Distributia: Paul Newman (Professor Michael Armstrong), Julie Andrews (Sarah Sherman), Lila Kedrova (Countess Kuchinska), Hansjörg Felmy (Heinrich Gerhard), Tamara Toumanova (Ballerina), Wolfgang Kieling (Hermann Gromek), Ludwig Donath (Professor Gustav Lindt), Günter Strack (Professor Karl Manfred), David Opatoshu (Mr. Jacobi), Gisela Fischer (Dr. Koska), Mort Mills (Farmer), Carolyn Conwell (Farmer’s Wife), Arthur Gould-Porter (Freddy, the Bookseller), Gloria Gorvin (Fräulein Mann), Robert Boon (Professor Winkelmann), Peter Bourne (Professor Olaf Hengström)..
Durata: 128 minute
An: 1966
Gen: Thriller

Filmul – Cortina sfâșiată
Michael Armstrong este un renumit specialist in rachete al SUA. Alaturi de logodnica sa, Sarah Sherman, merge pentru a participa la o conferinta in Copenhaga. Michael are un comportament din ce in ce mai ciudat, asa ca Sarah il urmareste pe acesta. Si nu mica ii este mirarea sa vada ca logodnicul ei merge in Germania de Est si incearca sa treaca de partea comunistilor. Sarah afla mai apoi ca Michael are un plan bine pus la punct si a venit de fapt cu o misiune clar stabilita.

Cortina sfâșiată – Torn Curtain (1966) subtitrat