Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Sep 16th, 2010

Film Crima din Orient Express vedeti aici filmul

Crima din Orient Express

 

poster crima din orient express Doua ecranizari s-au facut dupa romanul Agatei (Agatha Christie), Murder on the Orient Express: una in 1974, alta in 2001.
Romanul a fost publicat prima data in Marea Britanie in anul 1934, apoi si in SUA dar cu alt titlu (Murder in the Calais Coach).
Filmarile exterioare s-au facut in cea mai mare parte in Franta, langa Paris, pentru scenele garii din Istanbul. Scenele cu trenul care se deplaseaza prin Europa Centrala au fost realizate in muntii Jura, la nord de Alpi.

Caseta film Crima din Orient Express
Titlul original: Murder on the Orient Express
Regia:Sidney Lumet
Scenariul: Paul Dehn, Agatha Christie, Anthony Shaffer
Distributia: Ingrid Bergman (Greta), Albert Finney (Hercule Poirot), Lauren Bacall (Harriet Belinda Hubbard), John Moffatt, Michael York (Contele Andrenyi), Leon Lissek, John Gielgud (Mr. Beddoes), Martin Balsam (Signor Bianchi), Sean Connery (Colonelul Arbuthnot)
Anul: 1974
Durata: 128 minute

——

Detectivul belgian Hercule Poirot se imbarca in Orient Express. Unul dintre pasageri ii cere sa-i acorde protectia sa, dar Poirot refuza. A doua zi pasagerul este gasit mort in compartiment, iar Poirot este solicitat sa rezolve cazul.
Trenul este blocat pe traseu datorita caderii masive de zapada si, in asteptarea ajutoarelor pentru deszapezire, detectivul castiga astfel cateva ore in plus necesare rezolvarii investigatiei inaintea politiei locale.
Poirot descopera ca mai multi pasageri aveau legaturi in trecutul lor cu un caz mai vechi de rapire si ucidere a unui copil de 5 ani…

vedeti in player filmul Crima din Orient Express
filmul are traducere in limba romana