Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Aug 19th, 2014

Film – Cu C de la Crimă – Dial M for Murder (1954)

Cu C de la Crimă

poster Dial M for Murder (1954) Dial M for Murder, crima, thriller, film american aparut in 1954, regia Alfred Hitchcock.
In rolurile principale: Ray Milland, Grace Kelly, Robert Cummings.

Filmul Dial M for Murder (1954) este o ecranizare dupa piesa de teatru Dial M for Murder, scrisa de Frederick Knott.

Caseta film Dial M for Murder
Titlul original: Dial M for Murder
Regia: Alfred Hitchcock
Scenariul: Frederick Knott
Distributia: Ray Milland (Tony Wendice), Grace Kelly (Margot Mary Wendice), Robert Cummings (Mark Halliday), John Williams (Inspector sef Hubbard), Anthony Dawson (Capitanul Lesgate), Leo Britt, Patrick Allen (Detectivul Pearson), Robin Hughes (sergent de poitie), George Leigh (Detectiv Williams), George Alderson (Detectiv)
Durata: 105 minute
An: 1954
Gen: Crima/Thriller

FilmulCu C de la Crima
Un fost jucator profesionist de tenis, Tony Wendice, isi suspecteaza bogata sotie de a avea o aventura cu chipesul Mark Halliday. Wendice angajeaza un fost coleg de armata, Lesgate, un om cu o reputatie indoielnica, sa ii omoare sotia si sa faca totul sa para ca si cum fusese opera unui hot. Isi face un plan foarte minutios si bine pus la punct, dar nu ia in considerare faptul ca sotia lui ar putea sa se apere si sa il ucida pe agresor.