Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Nov 1st, 2019

Film – Cu preţul sângelui – There Be Dragons (2011) Charlie Cox, Wes Bentley

poster There Be Dragons (2011)There Be Dragons aka There Be Dragons: Secrets of Passion, dramă biografică, film SUA / Spania / Argentina, regia Roland Joffé.
În rolurile principale: Charlie Cox, Wes Bentley, Dougray Scott.
Jurnalistul Robert Torres realizează un studiu despre preotul catolic Josemaria Escriva de Balaguer, care a fost canonizat în anul 2002 de către Papa Ioan Paul al II-lea și care a pus bazele controversatei organizații religioase Opus Dei. Pe măsură ce investighează viața preotului ce aspiră la statutul de sfânt, Robert descoperă că propriul său tată, Manolo Torres, de care s-a înstrăinat cu mulți ani în urmă și care acum este un bătrân muribund, a fost prieten cu Josemaria Escriva înainte de izbucnirea Războiului Civil din Spania..

Caseta film There Be Dragons
Titlul original: There Be Dragons
Titlul alternativ: Secretos de Pasión / Au prix du sang / There Be Dragons – Un santo nella tempesta / Там обитают драконы / Encontrarás dragones
Regia: Roland Joffé
Scenariul: Roland Joffé
Distributia: Charlie Cox (Josemaría Escrivá), Wes Bentley (Manolo), Dougray Scott (Robert), Golshifteh Farahani (Leila), Olga Kurylenko (Ildiko), Rodrigo Santoro (Oriol), Derek Jacobi (Honorio), Lily Cole (Aline), Unax Ugalde (Pedro), Tomas Decurgez (Francisco)
Durata: 122 minute
An: 2011
Gen: Biografic/Drama/Razboi

Filmul – Cu preţul sângelui
..În vreme ce Josemaria a ales calea credinței și a luptat pentru reinstaurarea păcii prin înființarea sectei Opus Dei, Manolo a decis să se înroleze în armată și a comis fapte reprobabile pe care le-a regretat și pe patul de moarte. Îndrăgostit de revoluționara maghiară Ildiko, care l-a respins în favoarea șefului miliției pe nume Oriol, gelosul Manolo a trădat cauza și a pierdut pentru totdeauna prietenia lui Josemaria. Aflând secrete întunecate din trecutul propriului tată, Robert Torres înțelege că drumul spre mântuire este pavat cu iertare și iubire, exact așa cum propovăduia Josemaria Escriva.

Cu preţul sângelui – There Be Dragons (2011)