Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Nov 21st, 2017

Film – Cui i-e frica de Virginia Woolf ? – Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1966)

Share This
Tags

Cui i-e frica de Virginia Woolf ?

poster film Who's Afraid of Virginia Woolf - Cui i-e frica de Virginia Woolf- 1966Who’s Afraid of Virginia Woolf?, film american, drama, aparut in 1966 in regia lui Mike Nichols, avandu-i in rolurile principale pe Elizabeth Taylor si Richard Burton.
Filmul este o ecranizare dupa piesa de teatru cu acelasi nume, scrisa de Edward Albee. Piesa de teatru a avut premiera la data de 13 oct. 1962, Teatrul Billy Rose, Broadway.

Caseta film Cui i-e frica de Virginia Woolf?
Titlul original: Who’s Afraid of Virginia Woolf?
Regia: Mike Nichols
Scenariul: Ernest Lehman, Edward Albee (piesa de teatru)
Distributia: Elizabeth Taylor (Martha), Richard Burton (George), George Segal, Sandy Dennis
Durata: 131 minute
An: 1966

Filmul – Cui i-e frica de Virginia Woolf ?
Actiunea se desfasoara in campusul unui un mic colegiu din New England, filmul concentrandu-se asupra relaţiei volatile dintre profesorul de istorie George şi Martha sotia sa, fiica preşedintelui colegiului.
Este ora 2:00, duminica dimineata. George şi Martha s-au intors de la tatal ei, una din acele vizite..
Martha anunta ca i-a invitat pe Nick si sotia sa li se alature la un pahar . Deranjat ca nu a fost prevenit din timp asupra vizitei celor doi George ii reproseaza Marthei si ii atrage atentia sa nu pomeneasca noilor veniti despre copilul lor..

Premiile filmului – Who’s Afraid of Virginia Woolf?
Premii Oscar 1967: Cea mai buna actrita in rol principal – Elizabeth Taylor; Cea mai buna imagine alb-negru – Haskell Wexler; Cele mai bune costume (alb-negru) – Irene Sharaff; Cea mai buna scenografie (alb-negru) – George James Hopkins, Richard Sylbert.

Premii BAFTA 1967: BAFTA pentru cel mai bun film de orice origine – Mike Nichols

Cui i-e frica de Virginia Woolf ? – Who’s Afraid of Virginia Woolf? (1966) subtitrat