Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Mar 26th, 2017

Film – Culoarea banilor – The Color of Money (1986)

Share This
Tags

Culoarea banilor

poster The Color of Money (1986)The Color of Money, dramă, film american apărut în anul 1986, regia Martin Scorsese; Un premiu şi 3 nominalizări Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur.
În rolurile principale: Paul Newman, Tom Cruise, Mary Elizabeth Mastrantonio.
Filmul The Color of Money (1986) se bazează pe romanul The Color of Money, scris de Walter Tevis.

Balabushka: George Balabushka s-a nascut in Rusia la 9 decembrie 1912. A emigrat in SUA la varsta de 12 ani. Prima sa slujba a fost de creator si executant de jucarii din lemn. Fiind un impatimit jucator de biliard , dupa ce mai intai a reparat tacuri a inceput apoi sa le si produca. Un tac “Balabushka” se poate vinde la licitatie pe zeci de mii de $.

Caseta film The Color of Money
Titlul original: The Color of Money
Titlul alternativ: Il colore dei soldi, La couleur de l’argent, El color del dinero, The Hustler; 8-Ball
Regia: Martin Scorsese
Scenariul: Richard Price
Distributia: Paul Newman (Fast Eddie Felson), Tom Cruise (Vincent Lauria), Mary Elizabeth Mastrantonio (Carmen), Helen Shaver (Janelle), John Turturro (Julian), Bill Cobbs (Orvis), Forest Whitaker (Amos)..
Durata: 120 minute
An: 1986
Gen: Drama

Premiile filmului The Color of Money (1986)
Premii Oscar 1987: Cel mai bun actor in rol principal – Paul Newman.

Filmul – Culoarea banilor
Tînărul Vincent, un promițător jucator de biliard, se întâlnește într-un bar cu Fast Eddie Felson – un escroc, care vede în Vincent imaginea propriei tinereți. Vincent se lasă modelat și instruit în tainele unui joc pe care credea că îl cunoaște, însa are mult de luptat cu mîndria, iar mandria sa costă bani!

Culoarea banilor – The Color of Money (1986) subtitrat