Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Aug 8th, 2018

Film – Culoarea libertății – Goodbye Bafana (2007) Dennis Haysbert, Joseph Fiennes

Culoarea libertății

poster Goodbye Bafana (2007)Goodbye Bafana (The Color of Freedom), dramă, regia Bille August.
În rolurile principale: Dennis Haysbert, Joseph Fiennes, Diane Kruger.
Africa de Sud – 1968
25 de milioane de negri sunt conduși de o minoritate de 4 milioane de albi sub regimul apartheid brutal al Guvernului condus de Partidul Naționalist. Negrii nu au drept de vot, nu au dreptul la liberă circulație, la a avea o afacere, un adăpost sau educație. Dorind să-și păstreze puterea, albii interzic toate organizațiile de negri care li se opuneau, exilându-le liderii sau închizându-i pe viață pe Insula Robben..

Caseta film Goodbye Bafana
Titlul original: Goodbye Bafana
Regia: Bille August
Scenariul: Greg Latter, Bille August
Distributia: Joseph Fiennes (James Gregory), Dennis Haysbert (Nelson Mandela), Diane Kruger (Gloria Gregory), Norman Anstey (Jimmy Kruger), Faith Ndukwana (Winnie Mandela), Terry Pheto (Zindzi Mandela), Zikhona Mda (Zenani Mandela), Leslie Mongezi (Walter Sisulu), Zingizile Mtuzula (Raymond Mhlaba), Mehboob Bawa (Ahmed Kathrada), Shakes Myeko (Andrew Mlangeni), Sizwe Msutu (Cyril Ramaphosa)..
Durata: 140 minute
An: 2007
Gen: Biografic/Drama/Istoric

Filmul – Culoarea libertății
..James Gregory, un african alb tipic, îi privește pe negri ca fiind ființe inferioare. Fiind crescut la o fermă în Transkei, a învățat să vorbească Xhosa încă din copilărie. Acest lucru îl face să fie opțiunea ideală pentru postul de temnicer al lui Nelson Mandela și a camarazilor săi aflați pe Insula Robben. Planul eșuează, deoarece, influențat fiind de Mandela, supunerea lui Gregory trece treptat de la guvernul rasist la lupta pentru o Africa de Sud liberă.

Culoarea libertății – Goodbye Bafana (2007) subtitrat