Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Apr 1st, 2019

Film – Curaj în linia întâi – Courage Under Fire (1996) Denzel Washington, Meg Ryan

poster Courage Under Fire (1996)Courage Under Fire, război, film american, regia Edward Zwick.
În rolurile principale: Denzel Washington, Meg Ryan, Lou Diamond Phillips.

Ianuarie 1991. A inceput Razboiul din Golf. Zi si noapte, milioane de ochi urmaresc CNN-ul, pentru a vedea adevarata fata a razboiului: viata sau moarte.
Pilotul unui elicopter de salvare, capitan Karen Walden, moare cu putin timp inainte de salvarea echipajului sau, in urma prabusirii. Locotent-colonelul Serling este insarcinat cu anchetarea cazului, incercand sa dovedeasca faptul ca Walden merita sa fie prima femeie care primeste, din pacate post mortem, medalia de onoare. Ceea ce a descoperit a fost un imens scandal..

Caseta film Courage Under Fire
Titlul original: Courage Under Fire
Regia: Edward Zwick
Scenariul: Patrick Sheane Duncan
Distributia: Denzel Washington (Lieutenant Colonel Nathaniel Serling), Meg Ryan (Captain Karen Emma Walden), Lou Diamond Phillips (Staff Sergeant John Monfriez), Matt Damon (Specialist Andrew Ilario), Bronson Pinchot (Bruno, a White House aide), Seth Gilliam (Sergeant Steven Altameyer), Regina Taylor (Meredith Serling), Michael Moriarty (Brigadier General Hershberg), Željko Ivanek (Captain Ben Banacek), Scott Glenn (Tony Gartner, a Washington Post reporter), Tim Guinee (Warrant Officer One A. Rady), Tim Ransom (Captain Boylar), Sean Astin (Sergeant Patella)..
Durata: 116 minute
An: 1996
Gen: Actiune/Drama/Mister/Thriller/Razboi

Filmul – Curaj în linia întâi
..Nathaniel Sterling, cel ce se lupta cu proprii demoni, trecuse printr-o situatie asemanatoare. Pe cand lupta in Golful Persic ca si comandant al unei unitati de tancuri, Sterling a dat ordin sa se traga in ceea ce a crezut, la momentul respectiv, a fi tanc inamic. Cand fumul exploziilor s-a imprastiat, au constatat cu stupoare ca distrusesera unul din propriile tancuri, omorand mai multi soldati. Autoritatile au clasat cazul, considerandu-l un accident dar Sterling a fost trecut la munca de birou, ajungand din erou combatant un simplu functionar. Sterling refuza sa predea un dosar incomplet. Intr-o cursa contracronometru el nu trebuie doar sa descopere adevarul ci sa-si pastreze, in ciuda tuturor, onoarea nepatata.

Curaj în linia întâi – Courage Under Fire (1996) subtitrat

Server 1
Server 2