Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jun 12th, 2018

Film – Cyrano de Bergerac – Cyrano de Bergerac (1990) Gérard Depardieu, Anne Brochet

Cyrano de Bergerac

poster Cyrano de Bergerac (1990)Cyrano de Bergerac, film francez aparut in 1990, drama, regia Jean-Paul Rappeneau, adaptare cinematografica dupa piesa de teatru in 5 acte “Cyrano de Bergerac“, scrisa de Edmond Rostand intre anii 1896 si 1897. Piesa a avut prima reprezentatie la data de 27 decembrie 1897, Paris – Théâtre de la Porte-Saint-Martin. La 1 ianuarie 1898, Edmond Rostand a fost decorat cu “Legiunea de Onoare”, ca rasplata pentru creatia sa.
In rolurile principale: Gérard Depardieu, Anne Brochet si Vincent Perez.

Premiile filmului Cyrano de Bergerac
Premii Oscar 1991: Cele mai bune costume – Franca Squarciapino
Premii Globul de Aur 1991: Globul de Aur pentru cel mai bun film strain
Premii Cannes 1990: Cel mai bun actor – Gérard Depardieu; Marele premiu pentru merite tehnice – Pierre Lhomme

Caseta film Cyrano de Bergerac
Titlul original: Cyrano de Bergerac
Regia: Jean-Paul Rappeneau
Scenariul: Jean-Claude Carrière, Jean-Paul Rappeneau, Edmond Rostand
Distributia: Gérard Depardieu (Cyrano de Bergerac), Anne Brochet (Madeleine Robin, Roxane), Vincent Perez (Christian de Neuvillette), Jacques Weber (Contele de Guiche), Roland Bertin (Ragueneau), Catherine Ferran (Lise Ragueneau), Philippe Morier-Genoud (Le Bret), Pierre Maguelon (Carbon de Castel-Jaloux), Sandrine Kiberlain (Sœur Colette), Jean-Marie Winling (Lignière), Philippe Volter (Vicontele de Valvert), Ludivine Sagnier, Michel Vuillermoz, Stéphane Slima
Durata: 137 minute
An: 1990
Gen: Comedie/Drama

Filmul – Cyrano de Bergerac
Cyrano de Bergerac, poet şi aventurier parizian, un bărbat cu nasul mare – lucru de care era conştient şi despre care pretindea că se mândreste, era îndrăgostit “prieteneşte” de verişoara sa, frumoasa Roxane. Considerându-se fizic neatractiv, Cyrano nu se aştepta la răsplată pentru dragostea sa. El află curând că Roxane era atrasă de galantul Christian de Neuvillette, un tânăr recrut al unitaăţii militare ‘Cadets de Gascogne’, al cărei capitan era chiar Cyrano.

Cyrano de Bergerac (1990) subtitrat