Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Apr 23rd, 2019

Film – D’Annunzio (1987) Robert Powell, Stefania Sandrelli / subtitrat

poster D'Annunzio (1987)D’Annunzio, biografic, film italian, regia Sergio Nasca.
În rolurile principale: Robert Powell, Stefania Sandrelli, Laurent Terzieff.

În 1887, tânărul Gabriele D’Annunzio tocmai s-a mutat la Roma din casa lui nobilă din Pescara din Abruzzo.
Mediul provincial nu-l mai atrage, așa că D’Annunzio, acum că are o nouă dragoste: Elvira “Barbara” Leoni poate respira aerul libertății și culturii în decadența capitalei, care trece prin noi transformări sub domnia lui Umberto I.
Chiar și tânărul poet respiră aerul trist al democrației, care, potrivit lui și a multor altor intelectuali, distruge epoca pozitivismului și a clasicismului care a infierbantat întotdeauna imaginația esteților și nobililor din acea vreme. Problemele politice devin din ce în ce mai frecvente, iar principiile nobile ale Romei, pentru a nu se deschide noii epoci pseudo-futuriste emergente, aleg să se agațe puternic de tot ceea ce a caracterizat cultura italiană în secolele trecute.
Acum nobilii trăiesc numai pentru artiști și pentru Papă..

Caseta film D’Annunzio
Titlul original: D’Annunzio
Regia: Sergio Nasca
Scenariul: Sergio Nasca, Piero Chiara
Distributia: Robert Powell (Gabriele D’Annunzio), Stefania Sandrelli (Elvira Fraternali Leoni, called Barbara), Laurent Terzieff (Michetti), Florence Guérin (Clo Albrini), Sonia Petrovna (Maria Cruyllas di Gravina), Teresa Ann Savoy (Maria di Gallese), Fiorenza Marchegiani (Olga Ossani), Paolo Bonacelli (Ercole Leoni), Roberto Alpi (Edoardo Scarfoglio), Cesare Barbetti (De Bosis), Eva Grimaldi (Viola)
Durata: 113 minute
An: 1987
Gen: Biografic/Drama

Filmul – D’Annunzio
..Gabriele D’Annunzio decide să petreacă in această atmosferă la Roma, iubind ca un nebun pe Barbara, ca și cum să se elibereze de perioada tristă pe care o trăiește și ea.
Când a sosit în 1888, D’Annunzio s-a întâlnit după mult timp cu prietenul său din Pescara, Francesco Paolo Michetti, care, împreună cu Francesco Paolo Tosti, l-au ajutat în adolescență prin publicarea primelor sale compoziții elegante, care au lăudat și condamnat în același timp cultura populară din Abruzzo din acele vremuri.
Puternic influențat de acest climat de decadență, D’Annunzio a decis să se întoarcă la Pescara pentru a-și compune primul mare roman.
Cu toate acestea, el se dovedește a fi extrem de îndrăzneț în această misiune și aruncă pe hârtie o cantitate infinită de schițe, dorind să încerce să reproducă în proza ​​sa teme mari și stiluri insurmontabile, cum ar fi cele epice ale lui Homer (Iliada și Odiseea) sau ca fiind extrem de descriptive și exuberante precum Cervantes și Rabelais (autori ai Don Quijote din La Mancha și ai lui Gargantua și Pantagruel).

D’Annunzio (1987) subtitrat

Server 1
Server 2