Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Apr 26th, 2019

Film – Dansul elefanților – Elephant Boy (1937) Sabu, W.E. Holloway, Walter Hudd

poster Elephant Boy (1937)Elephant Boy, aventură, film Marea Britanie, regia Robert J. Flaherty și Zoltan Korda.
În rolurile principale: Sabu, W.E. Holloway, Walter Hudd.
Elephant Boy este un film britanic de aventură din 1937, în rolul principal fiind Sabu (debutant). Regizorul Robert J. Flaherty, care a produs o parte din materialul indian, și regizorul Zoltan Korda, care a finalizat filmul, au câștigat premiul pentru cel mai bun regizor de la Festivalul de Film de la Veneţia. Filmul a fost realizat în studiourile London Films de la Denham și în Mysore, India, și se bazează pe povestea „Toomai al elefanţilor” din „Cartea junglei” (1894) a lui Rudyard Kipling..

Caseta film Elephant Boy
Titlul original: Elephant Boy
Regia: Robert J. Flaherty, Zoltan Korda
Scenariul: John Collier, Marcia De Silva, Ákos Tolnay
Distributia: Shaheed Udham Singh, Sabu (Toomai), W. E. Holloway (Father), Walter Hudd (Petersen), Allan Jeayes (Machua Appa), Bruce Gordon (Rham Lahl), D. J. Williams (Hunter), Wilfrid Hyde-White (Commissioner), Iravatha (Kala Nag), Harry Lane (Bit Part)
Durata: 85 minute
An: 1937
Gen: Aventura/Drama

Filmul – Dansul elefanților
..Toomai, un băiat din India, dorește foarte mult să devină vânător. Între timp, el îl ajută pe tatăl său care este mahut (conducător de elefanți) avându-l pe Kala Nag, un elefant mare care este în familia lor de patru generații.
Petersen îl angajează pe tată și pe Kala Nag, printre alţii, pentru o mare vânătoare anuală de elefanți sălbatici care trebuiesc îmblânziţi și puşi la lucru. Amuzat de Toomai și aflând că nu are pe nimeni altcineva, decât pe tatăl lui, care să-l îngrijească, Petersen îi permite și baiatului să vină.
În mod ciudat, în regiune nu s-au mai văzut deloc elefanți, așa că Petersen s-a gândit că îi vor găsi mai departe, spre nord. Cu toate acestea, șase săptămâni de vânătoare se dovedesc a fi neprielnice. El este gata să renunțe, dar omul lui de încredere, Machua Appa, un vânător experimentat, îl convinge să mai rămână încă o lună. Atunci când ceilalți localnici, angajaţi la vânătoare, află de ambiția lui Toomai de a ajunge vânător, îşi bat joc de el, spunându-i că va deveni un vânător doar atunci când o să vadă elefanţii dansând (un mit indian).

Dansul elefanților – Elephant Boy (1937) subtitrat

Server 1
Server 2