Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Jan 21st, 2020

Film – Doamnele din Bois de Boulogne – Les dames du bois de Boulogne (1945) Maria Casares, Elina Labourdette

poster Les dames du bois de Boulogne (1945)Les dames du bois de Boulogne aka Ladies of the Park, dramă romantică, film francez, regia Robert Bresson.
În rolurile principale: Paul Bernard, María Casares, Elina Labourdette.
Helene jura sa se razbune pe Jean, amantul ei, care a parasit-o pe motiv ca femeia s-a prefacut a nu-l mai iubi. Agnes, fiica doamnei D., este nevoita sa fie dansatoare intr-un cabaret din cauza falimentului mamei sale. Helene ii cere sa joace impreuna „comedia dragostei” impotriva lui Jean. Ea este cea care ii plateste datoriile fetei, le ofera lui Agnes si mamei ei un apartament in Port-Royal, punand apoi in scena o casatorie intre Jean si Agnes..

Caseta film Les dames du bois de Boulogne
Titlul original: Les dames du bois de Boulogne
Titlul alternativ: Perfidia / Deshonra / Дамы Булонского леса / Las damas del bosque de Boloña
Regia: Robert Bresson
Scenariul: Robert Bresson, Denis Diderot
Distributia: Paul Bernard (Jean), María Casares (Hélène), Elina Labourdette (Agnès), Lucienne Bogaert (Mme. D), Jean Marchat (Jacques), Yvette Etiévant (La bonne), Marcel Rouzé, Bernard Lajarrige, Lucy Lancy..
Durata: 86 minute
An: 1945
Gen: Drama/Romantic

Filmul – Doamnele din Bois de Boulogne
..Dar, dupa ceremonia religioasa, Agnes nu mai suporta sa fie tratata ca o marioneta. Ea refuza sa vada invitatii si sufera cateva sincope, in timp ce Helene isi dezvaluie intreaga panza a razbunarii: ii marturiseste lui Jean ca sotia sa nu este altceva decat o femeie usoara. Afland toate aceste lucruri, Jean pleaca, dar cu timpul o iarta pe Helene.

Doamnele din Bois de Boulogne – Les dames du bois de Boulogne (1945)