Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Jul 7th, 2010

Film Doctor Zhivago (1965) vedeti filmul

Share This
Tags

poster doctor zhivagoFilm Doctor Zhivago (1965) vedeti filmul
Filmul este ecranizarea romanului cu acelasi nume, scris de Boris Pasternak.
Acţiunea filmului se petrece în perioada revoluţiei comuniste din Rusia numită de comunişti „Marea Revoluţie din Octombrie”. Personajul principal care stă în centrul acţiunii este doctorul Jivago, cu familia sa, conflictele care apar sunt generate de firea romantică a doctorului şi metodele dictaturii comuniste care nu tolerează alte moduri de gândire. Iuri Jivago rămâne orfan la vârsta de cinci ani, el fiind crescut în casa unchiului său Alexandru Gromeko din Moscova. După terminarea studiilor sale de medicină, Iuri o va întâlni pe Lara, o fată de care tânărul medic este fascinat. Totuşi el se va căsători cu Tonia, fiica părinţilor săi adoptivi; cu Tonia, Iuri va avea un copil.
In continuare este prezentată viaţa zbuciumată a tinerei Lara a cărei soartă va fi influenţată de doi bărbaţi: politicianul Kamarovski şi revoluţionarul rus Paşa. Kamarovski are o influenţă nefastă asupra Larei şi mamei sale, care ajunge în situaţia de a face o încercare de sinucidere. Kamarovski va chema pe Iuri ca medic pentru a salva mama Larei, politicianul Kamarovski a avut relaţii sexuale cu mama şi cu fiica acesteia. Lara va fi umilită şi violată de Kamarovski. După izbucnirea revoluţiei, Rusia încheie pace cu Germania, fratele vitreg al lui Iuri ajunge într-o poziţie înaltă în cadrul partidului comunist. Pe când Iuri din cauza vederilor lui politice trebuie să părăsească Moscova. Impreună cu familia sa Jivago călătoreşte în condiţii catastrofale , spre Siberia, într-un un tren supraaglomerat, prin satele ruseşti pustiite de războiul civil dintre albi şi roşii.
In Siberia Iuri o va întâlni pe Lara, iubirea lui din tinereţe, cu care va avea o legătură amoroasă. Din cauza vremurilor tulburi şi nesigure cei doi îndrăgostiţi vor fi despărţiţi pentru totdeauna. Filmul se încheie când fratele vitreg al doctorului, Ievgraf care a ajuns general, povesteşte drama familiei, fiicei lui Iuri.

Caseta film Doctor Zhivago (1965)
Regia: David Lean
Scenariul: Robert Bolt, Boris Pasternak
Distributia: Omar Sharif, Julie Christie, Geraldine Chaplin, Rod Steiger, Alec Guinness, Tom Courtenay, Siobhan McKenna
Producator: Metro-Goldwyn-Mayer
Distribuitor (international): Metro-Goldwyn-Mayer
Data lansare (SUA): 22 Decembrie 1965
Premiat cu 5 premii Oscar si cu 5 premii Golden Globes.

Filmul Doctor Zhivago (1965) subtitrat


Boris Leonidovici Pasternak (1890-1960)
a fost un poet  şi scriitor  evreu rus, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură în 1958.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.