Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Aug 1st, 2010

Film documentarBBC Caraibele Salbatice Iadul uraganelor

Share This

Film documentarBBC Caraibele Salbatice Iadul uraganelor
Titlul original: "BBC – Wild Caribbean – Hurricane Hell"

caraibele iadul uraganelor Caraibele salbatice

Caraibele, un paradis scãldat în soare, explodând de culori şi viaţã. E cea mai frumoasã insulã de vis deşerticã.
Dar în fiecare an, acest vis devine un coşmar când Caraibele sunt lovite de şase uragane în şase luni. Cum supravieţuiesc vieţuitoarele de aici când paradisul din Caraibe devine iadul uraganelor?

Episodul 3 Iadul uraganelor

Caraibele reprezintã ideea majoritãţii oamenilor pentru un loc de linişte şi relaxare. Dar din iunie în noiembrie, multe insule din Caraibe devin zone de pericol. În 2005 a fost un record de 15 uragane, unul la douã sãptãmâni.
Nimeni nu poate prezice unde sau când va lovi un uragan, sau ce impact va avea asupra acestor plaje curate şi pãduri luxuriante.
În timpul lunilor fierbinţi de varã se nasc uraganele. Când oceanul Atlanticse încãlzeşte mai mult de 27 grade C, e destul pentru alimentarea unei furtuni.
Multe uragane încep ca depresiuni atmosferice tropicale, pe coasta Africii.
Ele se rãsucesc deasupra mãrii hrãnindu-se, absorbind cãldura din apa caldã. Aceastã cãldurã le oferã energia necesarã pentru creştere. Vânturile le împing spre vest pe mãsurã ce acumuleazã putere.
Mai spre sud, aproape de Ecuator, Pãmântul nu se roteşte destul de repede ca sã producã rotirea furtunii.
Dar pe traiectorie, furtuna se roteşte pe un coridor numit "Aleea Uraganelor". Dacã vânturile ajung la 64 km/h, dãm un nume furtunii. Dacã ajung la 119 km/h este catalogat ca uragan pe deplin dezvoltat.
Când atacã, puterea unui uragan poate ridica nivelul mãrii şi sã generez valuri uriaşe de 20 m înãlţime, bãtute de vânturi şuierãtoare de peste 250 km/h. Cu asta se confruntã Caraibele în fiecare an.

vedeti in player filmul documentar Caraibele Salbatice – Iadul uraganelor