Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Aug 4th, 2010

Film documentarBBC Caraibele Salbatice Tarmuri secrete

Share This

Caraibele Salbatice Tarmuri secrete

 

Titlul original: "BBC – Wild Caribbean – Secret Shores"

CARAIBELE SALBATICE Episodul4 Tarmuri Secrete

 Caraibele Tarmuri secrete Aceasta este cea mai misterioasã parte a Caraibelor. Ţãrmul vestic sãlbatic, coasta Americii Centrale.
Se întinde pe mai mult de 2.700 km, din Panama pânã în Mexic. Are mii de insule şi recifuri la o scarã uriaşã. Aceasta este o cãlãtorie de-a lungul uneia dintre cele mai surprinzãtoare linii de coastã, prin plaje izolate, ascunzãtori în junglã şi ape ascunse, ale ţãrmurilor Secrete ale Caraibelor. Aceastã lungã fâşie de coastã formeazã graniţa vesticã a Mãrii Caraibelor. Separã Caraibele de Oceanul Pacific cu excepţia celui mai îngust punct, unde sunt conectate de un singur culoar de apã.
Canalul Panama este una dintre cele mai aglomerate cãi navigabile.Având doar 75 km lungime, transportã 14.000 de nave în fiecare an. Construit acum aproape un secol, este încã una dintre marile realizãri ale ingineriei civile. O autostradã sãpatã
direct prin junglã.Jungla din jurul canalului Panama se întinde pe aproape 1.300 kmp. Când plouã asupra pãdurii, râurile aduc apa în canal. Mai mult de 5 trilioane de litri de apã în fiecare an. Canalul este mai sus cu aproape 25 m faţã de nivelul mãrii, deci se bazeazã pe apa din junglã ca sã-l umple.
Canalul este renumit în lume, dar la doar câţiva kilometri de coasta caraibeanã a Panama, se aflã o lume mult mai puţin familiarã. Bocas deI Toro, un arhipelag
de insule la fel de frumoase ca celelalte din Caraibe, la aproape 15 km de continent. Un amestec fermecãtor de insule stâncoase, pãduri şi recifuri de corali.
Bocas au şi sute de mici ostroave de mangrove… insulele din Bocas del Toro sunt un laborator viu si de aceea sunt numite Galapagos din Caraibe.

La fel ca Bocas del Toro, Panama are ceI mai mare arhipelag din America Centralã, San Blas, format din peste 300 de insule. Majoritatea sunt nelocuite, dar insulele cele mai mari sunt cãminul unei comunitãţi unice. Indienii Kuna sunt originari din pãdurile Columbiei, dar acum, aproape jumãtate din populaţia de 70.000 oameni trãieşte aici, în teritoriul lor din Panama, numit Kuna Yala. Ei sunt adevãraţioameni ai mãrii.

La nord de Costa Rica, plajele au un alt peisaj caraibean. Din Nicaragua, mergând sute de km la nord de Honduras, se aflã coasta Mosquito. Ceea ce se aflã în spatele plajei face aceastã regiune unicã. Lagune uriaşe sunt separate de Marea Caraibelor, de dune şi bancuri de nisip.

vedeti in player Caraibele Salbatice Tarmuri secrete


Caraibele Salbatice este un documentar alcatuit din 4 episoade. Celelalte 3 episoade le puteti urmari aici: Film documentarBBC Caraibele Salbatice Iadul uraganelor , Film documentarBBC Caraibele Salbatice Recifuri si EpaveFilm documentarBBC Caraibele Salbatice Insulele Comorii.