Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Jan 14th, 2011

Film Dodesukaden – Dodes’ka-den – vedeti aici filmul

Share This
Tags

Dodesukaden

 

poster Film Dodesukaden - Dodes'ka-den - 1970

 

Dupa ce a incercat sa se sinucida cu peste 30 de taieturi cu lama, in urma criticilor japoneze dure ale filmului Dodesukaden, considerat a fi un esec, abia in 1975 Akira Kurosawa s-a intors pe platoul de filmare.

Dodesukaden, aparut in 1970, este un film japonez in regia lui Akira Kurosawa. Dodesukaden, un film nominalizat la Oscar, categoria “Cel mai bun film strain”.

Caseta film Dodesukaden
Titlul original: Dodes’ka den
Regia: Akira Kurosawa
Scenariul: Akira Kurosawa
Distributia: Yoshitaka Zushi, Kin Sugai, Toshiyuki Tonomura..
Durata: 140 minute
An: 1970

FilmulDodesukaden
Un paienjenis de vise, tesut in culori imprumutate din groapa de gunoi a unui mare oras, Tokio. Cine a trait la marginea societatii, azvarlit, stie despre ce e vorba si intelege ca tramvaiul imaginar condus de Rokkuchan, are un sens.
“Dô desu ka den” este primul film color realizat de Akira Kurosawa, si este realitatea japoneza la os, dura, nemiloasa realitate. Este interiorul unei comunităţi foarte sărace într-o mahala din Tokyo, unde locuitorii sunt beţivi fără adăpost, cerşetori, vagabonzi, femei abuzate, învinşi.

Din fericire, Kurosawa a supravietuit incercarii de sinucidere, revenind cu filmul “Dersu Uzala” in 1975, film premiat la Oscar pentru Cel mai bun film strain.

Filmul Dodes’ka-den (1970) subtitrat