Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Oct 19th, 2019

Film – Dracula – Dracula (1992) Winona Ryder, Gary Oldman, Anthony Hopkins

Share This
Tags

poster Bram Stoker's Dracula (1992)Dracula aka Bram Stoker’s Dracula, horror, film ameircan, regia Francis Ford Coppola; 3 premii şi o nominalizare Oscar, 4 nominalizări BAFTA.
În rolurile principale: Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins, Keanu Reeves.

Una dintre cele mai reusite ecranizari ale romanului omonim semnat de Bram Stoker, Dracula prezinta povestea romantata a vampirului din Carpati, unde imaginea clasica creata de actori ca Bela Lugosi sau Cristopher Lee, cea a unui vampir lipsit de scrupule, insetat de singe si foarte usor de urit, devine mai nuantata, mai bogata in semnificatii si sentimente, avind in centru povestea de dragoste a domnitorului Vlad Tepes, pentru Elisabeta. Aceasta dragoste, transcende spatiul si timpul si isi gaseste implinirea prin Mina, o intruchipare perfecta a iubirii pierdute.

Caseta film Dracula
Titlul original: Dracula
Regia: Francis Ford Coppola
Scenariul: James V. Hart
Distributia: Gary Oldman (Dracula), Winona Ryder (Mina Murray / Elisabeta), Anthony Hopkins (Professor Abraham Van Helsing), Keanu Reeves (Jonathan Harker), Richard E. Grant (Dr. Jack Seward), Cary Elwes (Lord Arthur Holmwood), Billy Campbell (Quincey P. Morris), Sadie Frost (Lucy Westenra), Tom Waits (R.M. Renfield), Monica Bellucci (Dracula’s Bride), Michaela Bercu (Dracula’s Bride)..
Durata: 128 minute
An: 1992
Gen: Horror

Premii Oscar 1993: Cel mai bun machiaj; Cele mai bune efecte sonore.

Filmul – Dracula
Periculos și charismatic, Dracula este un personaj care bântuie de mai bine de un secol peisajul literar și dramatic. Povestea profund erotică, scrisă inițial de Bram Stocker și publicată în 1897, a fost unul dintre cele mai rezistente romane ale epocii victoriene. De asemenea, este o poveste de dragoste atât de tulburătoare și cu rezonanțe atât de adânci, încat a fost apreciată ca una dintre cele mai mari povești epice ale tuturor timpurilor.

Dracula – Dracula (1992)

Server 1