Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Sep 1st, 2015

Film – Drumeț în calea lupilor (1988)

Drumeț în calea lupilor

poster Drumeț în calea lupilor (1988) Drumet în calea lupilor, drama istorica, film romanesc aparut in 1988, regia Constantin Vaeni.
In rolurile principale: George Alexandru, Cătălina Mustaţă.

Caseta film Drumet în calea lupilor
Titlul original: Drumet în calea lupilor
Regia: Constantin Vaeni
Scenariul: Mihai Stoian
Distributia: Valentin Teodosiu (Nicolae Iorga), Dragos Pîslaru (Horia Sima), George Alexandru, Cătălina Mustaţă, Adriana Şchiopu (soţia lui Tomescu), Mitică Popescu, Mariana Buruiană, Petre Nicolae (Dimitrie Grozea), Lucia Muresan (Doamna Iorga), Mihai Dinvale (Traian Boeriu), Sorin Medeleni (Tomescu), Gheorghe Simonca (Regele Carol al II-lea), Virgil Flonda (Malcasian), Nicolae Albani (Constantin Argetoianu),      Liviu Pancu, Constantin Bărbulescu (Iacobuţă), Constantin Bîrliba (Stângä), Dumitru Palade (Zävoianu), Vladimir Juravle (Topangea), Remus Nastu (Virgil Madgearu), Eugen Popescu Cosmin.
Durata: 108 minute
An: 1988
Gen: Drama/Istoric


Asasinii profesorului NICOLAE IORGA au fost judecați în contumacie și condamnați la moarte, în iunie 1941, cu excepția unuia singur, judecat în stare de arest și achitat (din lipsă de probe).
Ceilalți, însă, cu sprijinul Gestpoului s-au refugiat în Germania Hitleristă, călătorind cu trenul sub identități false, în uniforme militare germane.
Unii au supraviețuit pînă în zilele noastre, uitați în vîltoarea evenimentelor istorice care s-au succedat.

Deci, pentru a doua oară Fariseii l-au chemat pe omul care fusese orb și i-au spus: “grăiește adevărul în fața Domnului. Știm că acest om este un păcătos !
– Nu știu dacă este sau nu un păcătos, a răspuns omul. Tot ceea ce știu este aceasta: odată am fost orb, dar acum văd”

Certificat medico-legal
Procedand conform dispozitiilor date de domnul prim procuror al tribunalului ilfov, am constatat urmatoarele:
Moartea victimei a fost violenta. Cadavrul prezinta trei plagi orificiale de 7 mm provocate prin arma de foc. In regiunea pectorala dreapta, deasupra mamelei, un orificiu provocat prin arma de foc, la nivelul unhiului intern al ochiului stang si un alt orificiu in regiune mijlocie a obrazului stang.
Traiectul proiectilelor a fost antero-posterior, unele penetrand in directie stanga-dreapta, altele provenind din directie opusa, de la o distanta relativ mica.
In dimineata zilei de 28 noiembrie 1940, mergand cu bicicleta spre post l-am intalnit pe gardianul Zamfir, care venea spre chestura politiei Ploiesti si care mi-a spus ca in raza postului nostru se afla un cadavru cu barba. Am plecat imediat la fata locului si, pe soseaua Ploiesti-Strejnic, la circa un km de comuna Strejnic, pe partea dreapta a drumului, la o distanta 20-30 de metri, in iarba, am vazut cadavrul necunoscutului cu barba: un barbat masiv in etate de 68-70, cazut pe spate, cu mana dreapta putin departata de corp si degetele impreunate ca pentru semnul crucii.
Din faptul ca pe cadavru se afla bruma, personal cred ca victima a fost ucisa inainte miezul noptii.

Cadavrul necunoscutului cu barbă era al profesorului universitar, istoricului și savantului român, Nicolae Iorga, asasinat de legionari în noaptea de 27-28 noiembrie 1940.

Nicolae Iorga a fost: Vicepreședinte Ales al Comitetului Internațional de Istorie, Doctor în Litere și Filozofie al Universității din Leipzig, Diplomat al Școlii De Înalte Studii din Paris, Membru De Onoare în Reale Deputazione Veneto di Storia Patria Venezia, Membru Corespondent la Ateneo Veneto – Venezia, Membru Corespondent al Academiei Internaționale de Științe și Litere – Napoli, Membru Corespondent la Institut de France – Paris, Doctor Honoris Causa al Universității din Lyon, Membru Asociat al Academiei de Stiință Litere si Arte din Lyon, Membru Corespondent al Academiei de Istori din Stokholm, Membru Corespondent al Societății de Geografie din Lisabona, Doctor Honoris Causa al Universității din Geneva, Doctor Honoris Causa al Facultății de Teologie Protestantă din Paris, Doctor Honoris Causa al Universității din Oxford, Membru al Academiei din Paris, Doctor Honoris Causa al Universității din Paris (Sorbona), Doctor Honoris Causa al Universității din Strasbourg, Membru al Academiei din Cracovia, Membru De Onoare al Academiei Latinitatis Excalendae, Doctor Honoris Causa al Universității din Bratislava (Komeniana), Membru Corespondent la Reale Instituto Veneto – Venezia, Doctor Honoris Causa al Universității din Vilna, Membru Corespondent al Academiei degli Arcadi – Roma, Membru Asociat al Societății De Studii Bizantine din Athena, Membru Corespondent al Academiei Stanislas din Nancy, Membru Corespondent al Academiei de Istorie din Santiago de Chile, Doctor Honoris Causa al Universității din Alger, Membru Corespondent al Academiei dei Lincei – Roma, Membru Corespondent al Academiei Armene San Lazaro – Venezia, Membru al Institutului Slav din Londra, Membru al Institutului Slav din Praga, Doctor Honoris Causa al Universității din Roma, Membru al Academiei Române, Fost Prim-ministru al României în anul 1932.

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.