Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Aug 21st, 2018

Film – Du-te şi vezi – Idi i smotri (1985) Aleksei Kravchenko, Olga Mironova

Du-te şi vezi

poster Idi i smotri (1985)Idi i smotri (Иди и смотри), dramă război, film sovietic, regia Elem Klimov.
În rolurile principale: Aleksey Kravchenko, Olga Mironova, Liubomiras Laucevicius.
Filmul prezinta atrocitatile comise de nazisti în Bielorusia si Ucraina. În timpul celui de-al doilea razboi mondial, doi baieti gasesc o pusca în nisip, simbol de o greutate grozava, în apropierea satului lor. Unul din cei doi, Floria, va pleca a doua zi cu partizanii bolsevici, care se pregatesc pentru un atac împotriva germanilor. Alaturi de acestia, va cunoaste ororile razboiului si grozaviile facute de nazisti (vestitele Einsatzgruppen) în sate..

Caseta film Idi i smotri
Titlul original: Иди и смотри
Titlul alternativ: Ven y mira / Masacre: Ven y mira / Requiem pour un massacre / Viens et vois / Va’ e vedi / Come and See
Regia: Elem Klimov
Scenariul: Elem Klimov, Ales Adamovich
Distributia: Aleksey Kravchenko (Flyora), Olga Mironova (Glasha / Glafira), Liubomiras Laucevičius (Kosach), Valeriy Kravchenko (Kosach’s dubbing), Vladas Bagdonas (Roubej), Jüri Lumiste (young German officer), Evgeniy Tilicheev (Collaborator), Viktor Lorents (the German commander)..
Durata: 142 minute
An: 1985
Gen: Drama/Razboi

Filmul – Du-te şi vezi
..Retragerea taranilor din fata germanilor si felul în care prefera sa moara de foame este emblematic pentru atitudinea locuitorilor. De cealalta parte a oglinzii, avem scena adunarii în biserica a locuitorilor unui sat si apoi arderea lor de vii, ca simbol al ocupantilor nazisti. Între cele doua simboluri, ca fir de legatura si interpret direct, receptor în aceeasi masura cu spectatorul, se afla Floria. Pendulînd mereu între aceste planuri, filmul prezinta atrocitatile comise de nazisti, aratînd alienarea omului prin exemplul baiatului, treptat, din momentul în care se ridica împotriva unei alte fiinte umane pîna la final, cînd ajunge sa îsi piarda nu doar nevinovatia, ci si mintile.

Du-te şi vezi – Idi i smotri (1985) subtitrat