Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Sep 19th, 2010

Film Duel in Pacific – Hell in the Pacific – vedeti aici filmul

Share This
Tags

Duel in Pacific

 

poster hell in the pacific Lee Marvin si Toshiro Mifune dau viata acestui film deosebit, regizat de John Boorman, un film despre cel de-al II-lea Razboi Mondial.
Filmarile au fost in intregime realizate in insulele Palau din nordul Oceanului Pacific, langa Filipine.
Marvin si Mifune sunt singurii actori care apar pe toata durata acestui film.
Ambii actori, in viata reala au luat parte activa la al II-lea Razboi Mondial: Marvin a fost combatant in US Marines, ranit in actiune in Pacific a primit medalia "Purple Heart"; Toshiro Mifune a fost combatant in Fortele Aeriene Imperiale Japoneze.

 

Caseta film Duel in Pacific
Titlul original: Hell in the Pacific
Regia: John Boorman
Scenariul: Reuben Bercovitch, Alexander Jacobs, Eric Bercovici
Distributia: Lee Marvin, Toshiro Mifune
Durata: 103 minute
An: 1968

Peste ani, filmul a devenit, neoficial, un fel de clasic al istoriei cinematografului.

 

 Filmul
-Doi bărbaţi, un american şi un japonez, sunt naufragiati pe o insula nelocuita din Pacific. Pentru a supravieţui trebuie să accepte diferenţele şi să lucreze împreună, în ciuda faptului ca ţările lor sunt in război.
Dusmani la inceput si despartiti de ura, cei doi ajung treptat sa se respecte si sa se inteleaga. Scopul comun ii transforma in doi prieteni…
-Toshiro Mifune in rolul ofiterului de marina japonez si Lee Marvin un pilot al aviatiei americane, creeaza atmosfera acestui film a carui prima idee regizorala fusese realizarea unui film mut.
La filmari, au fost multe presiuni asupra regizorului pentru a face modificari in film. Astfel ca filmul pe care il vedeti aici are versiunea de final modificata.
Finalul original este acesta: Dupa insulte, americanul isi aduna lucrurile, japonezul isi pune in tacere uniforma iar cei doi isi arunca o ultima privire: ura din partea americanului, tristete din cea a japonezului; americanul paraseste baza, japonezul iese din cadru in fundal, lasand in urma lui un scaun gol si un ceas..

vedeti in player filmul Duel in Pacific
filmul are subtitrare in limba romana