Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Nov 19th, 2017

Film – Dumnezeu pentru o zi – Bruce Almighty (2003)

Share This
Tags

Dumnezeu pentru o zi

 

poster film Dumnezeu pentru o zi - Bruce Almighty Bruce Almighty este un film american de comedie, aparut in 2003. Regia filmului Bruce Almighty este semnata de Tom Shadyac; un film in care Jim Carrey are rolul principal.
Filmul Bruce Almighty (Dumnezeu pentru o zi), in ciuda criticilor de specialitate, s-a dovedit un mare succes la public – dar si financiar pentru producatorii sai: Tom Shadyac, Jim Carrey, James D. Brubaker, Michael Bostick, Steve Koren, Mark O’Keefe.
——–
Filmul a fost interzis in Egipt si Malaezia datorita presiunii grupurilor religioase islamice care au obiectat asupra prezentarii lui Dumnezeu ca pe un om obisnuit..
Totusi, in Iran, filmul a fost interpretat in lumina Credintei Celor 12 Imami (Imami Shīa Islam), credinta care spune ca Mahdi (Mehdi) – eliberatorul Islamului, inainte de Ziua Judecatii, prin intoarcerea sa pe Pamant va scapa impreuna cu Iisus lumea de rele, injustitie si tiranie.
——–
Caseta film Dumnezeu pentru o zi
Titlul original: Bruce Almighty
Regia: Tom Shadyac
Scenariul: Steve Oedekerk, Steve Koren, Mark O’Keefe
Distributia: Jim Carrey (Bruce Nolan), Morgan Freeman (Dumnezeu), Jennifer Aniston (Grace Connelly), Lisa Ann Walter, Catherine Bell, Steve Carell (Evan Baxter), Philip Baker Hall, Nora Dunn, Eddie Jemison, Sally Kirkland
Durata: 101 minute
An: 2003

FilmulDumnezeu pentru o zi
Comedia Dumnezeu pentru o zi contine numeroase gaguri si aluzii la Biblie, in special la Geneza.

Bruce Nolan (Jim Carrey) este un reporter de teren la postul de televiziune “Eyewitness News – WKBW-TV” din Buffalo, New York. Bruce viseaza sa devina prezentator la departamentul de stiri dar, din pacate, povestile pe care le relateaza ca reporter mass-media sunt fara succes la public si nu-i permit avansarea in schema. El este îndragostit de prietena sa Grace, dar in acelasi timp este si foarte atras de superba lui colega Susan..
Lucrurile ar fi continuat la fel de anost daca in viata de reporter a lui Bruce Nolan nu s-ar fi produs dezastrul profesional care i-a determinat pe sefii sai sa-l concedieze.
Insa intervine acea schimbare totala in viata sa: il intalneste pe Dumnezeu (Morgan Freeman).. si Dumnezeu, milostiv, printr-un transfer magic, ii permite sa se foloseasca de puterile sale Dumnezeiesti si sa fie “Bruce Almighty“..

Dumnezeu pentru o zi – Bruce Almighty (2003) subtitrat