Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Aug 10th, 2019

Film – Dunkirk (2004) Timothy Dalton, Simon Russell Beale

poster Dunkirk (2004)Dunkirk, documentar BBC, război, regia Alex Holmes.
În rolurile principale: Timothy Dalton, Simon Russell Beale, Clive Brunt.
Batălia de la Dunkirk este numele sub care este cunoscută apărarea și evacuarea forțelor Aliaților, care fuseseră separate de principalele trupe ale defensivei franceze, de înaintarea rapidă a celor germane. Serialul conține trei episoade a câte o ora..

Caseta film Dunkirk
Titlul original: Dunkirk
Regia: Alex Holmes
Scenariul: Alex Holmes, Neil McKay
Distributia: Timothy Dalton (Narrator – voice), Simon Russell Beale (Winston Churchill), Clive Brunt (Pte Alf Tombs), Phil Cornwell (Harry Noakes), Benedict Cumberbatch (Lt Jimmy Langley), Ricci Harnett (Guardsman Desmond Thorogood), Nicholas Jones (Maj Angus McCorquodale), Michael Legge (LCpl Wilf Saunders), James Loye (Sub Lt David Mellis RN), Kevin McNally (Maj Gen Harold Alexander)..
Durata: 3 ore
An: 2004
Gen: Documentar/Drama/Istoric/Razboi

Filmul – Dunkirk
Episodul 1: Retragerea
În mai 1940, Marea Britanie a fost mai aproape de pierderea celui de-Al Doilea Război Mondial decât în orice alt moment. Armata din Franța a fost învinsă și împinsă către mare. Timp de zece zile, viitorul țării a atârnat de un fir de păr. Aceasta este povestea acelor zile disperate.

Episodul 2: Evacuarea
Mai 1940, armata britanică se afla în retragere. Clive Tonly și Wilf Saunders din trupele britanice de transmisiuni se afla printre sutele de mii de soldați în drum spre coastă. Dacă se vor putea retrage 100.000 va fi o performanță magnifică. Marina Regală a început în grabă o evacuare improvizată.

Episodul 3: Salvarea
În Franța, armata britanică, a fost nevoită să se retragă spre portul din Dunkerque. Timp de cinci zile, Marina Regală, ajutată de o flotă formată din mici ambarcațiuni s-a luptat s-o evacueze. Ca să păstreze alianța politică, Churchill a ordonat ca soldații francezi să fie evacuați în număr egal cu britanicii, punând presiune asupra resurselor până la limită. Fără răniți. În mod inevitabil, o targă va ocupa mai mult spațiu decât oamenii. Armata germană se află la doar 9 km distanță.(CineMagia)

Dunkirk (2004)

Episodul 1: Retragerea
Episodul 2: Evacuarea
Episodul 3: Salvarea