Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Aug 11th, 2018

Film – E pământul meu! – This Land Is Mine (1943) Charles Laughton, Maureen O’Hara / Jean Renoir

E pământul meu!

poster This Land Is Mine (1943)This Land Is Mine, dramă, film american, regia Jean Renoir; Un premiu Oscar.
În rolurile principale: Charles Laughton, Maureen O’Hara, George Sanders.
Dramă de război în care un profesor de școală dintr-un orășel ocupat de naziști nu se poate decide dacă să se alăture sau nu Rezistenței..

Caseta film This Land Is Mine
Titlul original: This Land Is Mine
Regia: Jean Renoir
Scenariul: Dudley Nichols, Jean Renoir
Distributia: Charles Laughton (Albert Lory), Maureen O’Hara (Louise Martin), George Sanders (George Lambert), Walter Slezak (Major Erich von Keller), Kent Smith (Paul Martin), Una O’Connor (Mrs. Emma Lory), Philip Merivale (Prof. Sorel), Thurston Hall (Mayor Manville), Ivan F. Simpson (Judge), George Coulouris (Prosecutor), Nancy Gates (Julie Grant), John Donat (Edmund W. Lorraine)
Durata: 103 minute
An: 1943
Gen: Drama/Razboi

Premiile filmului This Land Is Mine (1943)
Premii Oscar 1944: Cel mai bun sunet – Stephen Dunn (I).

Filmul – E pământul meu!
..Albert Lory este profesor la o scoala din Franta ocupata de nazisti, este ridiculizat de catre elevii sai pentru lipsa de curaj de care da dovada in timpul bombardamentelor, o iubeste pe colega lui Louise Martin si locuieste impreuna cu autoritara sa mama Emma Lory. Dupa ce luptatorul Rezistentei Paul Martin, fratele Louisei, este tradat de catre Emma Lory si George Lambert si este executat de catre germani, Albert Lory decide sa ii faca o vizita colaborationistului George Lambert pentru a-i cere socoteala pentru gestul lui reprobabil.

E pământul meu! – This Land Is Mine (1943) subtitrat