Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, May 29th, 2023

Film – Egon Schiele: Infern și pasiune – Egon Schiele – Exzesse (1981)

Egon Schiele: Infern și pasiune

poster Egon Schiele - Exzesse (1981)Egon Schiele – Exzess und Bestrafung aka Egon Schiele: Excess and Punishment aka Egon Schiele, enfer et passion, dramă, film Germania de Vest / Franța / Austria, regia Herbert Vesely.
In rolurile principale: Mathieu Carrière, Jane Birkin, Christine Kaufmann.

Egon Leo Adolf Ludwig Schiele (12 iunie 1890 – 31 octombrie 1918)
a fost un pictor expresionist austriac. Opera sa este remarcată pentru intensitatea și sexualitatea sa brută, precum și pentru numeroasele autoportrete pe care artistul le-a produs, inclusiv autoportrete nud. Formele corporale răsucite și linia expresivă care caracterizează picturile și desenele lui Schiele îl marchează pe artist ca un exponent timpuriu al expresionismului. Gustav Klimt, un pictor figurativ de la începutul secolului al XX-lea, a fost un mentor al lui Schiele.

Caseta film Egon Schiele – Exzess und Bestrafung (1981)
Titlul original: Egon Schiele – Exzess und Bestrafung
Titlul alternativ: Fiebre y pasión / Inferno e passione
Regia: Herbert Vesely
Scenariul: Leo Tichat, Herbert Vesely
Distributia: Mathieu Carrière (Egon Schiele), Jane Birkin (Wally), Christine Kaufmann (Edith Harms), Kristina van Eyck (Adele Harms), Karina Fallenstein (Tatjana von Mossig), Ramona Leiß (Gerti), Marcel Ophüls (Dr. Stowel), Robert Dietl (Benesch), Dany Mann (Mrs. Stowel), Guido Wieland (Mr. von Mossig), Angelika Hauff (Schiele’s mother), Helmut Dohle (Gustav Klimt)..
Durata: 95 minute
An: 1981
Gen: Biografic/Drama/Erotic

poster 2 Egon Schiele - Exzesse (1981)Filmul – Egon Schiele: Infern si pasiune
În esență, o descriere a obsesiei și a componentelor ei de sex, alcool și emoții necontrolate, filmul îl prezintă pe Schiele ca un agent al schimbării sociale care duce la distrugerea celor pe care îi iubește și, în cele din urmă, a lui însuși.

În 1912, în Austria, pictorul Egon Schiele este trimis la închisoare acuzat de pornografie cu nimfeta Tatjana în picturile sale erotice. Partenera sa, modelul Vally, primește ajutor de la un avocat celebru pentru a-l elibera. Apoi o părăsește pe Vally, se căsătorește cu o altă femeie și pleacă la război.

Egon Schiele – Exzess und Bestrafung (1981)