Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Dec 22nd, 2010

Film Elizabeth Epoca de Aur – Elizabeth The Golden Age vedeti aici filmul

Elizabeth: Epoca de Aur

poster film Elizabeth The Golden Elizabeth: The Golden Age, in regia lui Shekhar Kapur, este o continuare a filmului “Elizabeth” (1998).
Filmul a fost realizat in Studiourile Shepperton si in diferite locatii din Mare Britanie.
Premiera filmului “Elizabeth: Epoca de Aur” (Elizabeth: The Golden Age) a avut loc la Festivalul International de Film de la Toronto, 9 Septembrie 2007
——–
Elisabeta I  (1533–1603),
a fost regină a Angliei şi regină a Irlandei din 17 noiembrie 1558 până la moartea sa. Elisabeta I a fost al cincilea şi ultimul monarh al casei Tudor.
Domnia reginei Elisabeta este denumită era elisabetană sau epoca de aur, fiind marcată de sporirea puterii Angliei pe plan mondial. Marii dramaturgi William Shakespeare, Christopher Marlowe şi Ben Jonson au avut o carieră înfloritoare în timpul domniei reginei Elisabeta.
——–

Caseta film Elizabeth: Epoca de Aur
Titlul original: Elizabeth: The Golden Age
Regia: Shekhar Kapur
Scenariul: William Nicholson, Michael Hirst
Distributia: Cate Blanchett (Elizabeth I), Geoffrey Rush (Sir Francis Walsingham), Clive Owen (Walter Raleigh), Rhys Ifans, Jordi Mollà (Filip al II-lea), Abbie Cornish, Samantha Morton..
Durata: 114 minute
An: 2007

vedeti in player filmul Elizabeth Epoca de Aur – Elizabeth The Golden Age
filmul are subtitrare in limba romana


Server 1

Server 2

FilmulElizabeth: Epoca de Aur
Francis Drake
a fost numit în anul 1581 cavaler de către regina Elisabeta I a Angliei. El a fost al doilea comandant în flota engleză ce a luptat împotriva Armandei spaniole în 1588.
În 1585, Spania romano-catolica condusa de regele Filip al II-lea (Jordi Molla) este cea mai puternică ţară din Europa. Văzând Anglia protestantă ca o ameninţare, şi ca represalii pentru pirateria engleză asupra navelor spaniole, Philip intenţionează să declare război Angliei şi să facă din Isabella, fiica sa, regina Angliei în locul lui Elizabeth..

Filip trimite flota spaniola asupra Angliei, Invincibila Armada ridicand ancora la 28 mai 1588, din portul Lisabona.
Navele spaniole (Armada – Invicibila flotă de război), coplesitoare ca numar, se vor apropia de tarmurile Angliei; urmeaza o teribila lupta navala intre cele doua flote..

Infringerea Armadei – Victoria Angliei
La 12 august 1588, Invincibila Armada a fost lovită de furtună, în largul insulelor Shetland, flota spaniola suferind pierderi; mai tarziu alte doua furtuni violente au imputinat numarul vaselor spaniole.
Infrângerea Armadei a fost determinata de timpul nefavorabil, incompetenţa la comandă a ducelui de Medina-Sidonia şi a ofiţerilor săi, inferioritatea în armament şi tactică de luptă. În plus, planul iniţial a prezentat câteva puncte slabe ce s-au dovedit a fi fatale în economia războiului.
——–
Premiile filmului Elizabeth: The Golden Age (2007)
Premii Oscar 2008: Cele mai bune costume – Alexandra Byrne