Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, Dec 6th, 2015

Film – Eu, Semiramida – Io, Semiramide (1962)

Eu, Semiramida

poster Io, Semiramide (1962) Io Semiramide (AKA: I am Semiramis, AKA: Slave Queen of Babylon, AKA: Duelo de Reyes), drama istorica, film italian aparut in 1962, regia Primo Zeglio.
In rolurile principale: Yvonne Furneaux, John Ericson, Renzo Ricci.

Grădinile suspendate ale Semiramidei sau, mai corect, Grădinile suspendate din Babilon au fost construite de regele Nabucodonosor al II-lea (605-562 î.Hr.) pentru una din soțiile sale, Amytis sau Amuhea. Ele figurau în antichitate printre cele Șapte minuni ale lumii antice. După o veche legendă, răspândită în special de scriitorii greci, ar avea o origine mult anterioară: ele ar fi fost construite de regele Ninus întemeietorul orașelor Ninive și Babilon, pentru soția sa Semiramida (sau Semiramis).

Caseta film Io, Semiramide
Titlul original: Io, Semiramide
Titlul alternativ: I am Semiramis, Slave Queen of Babylon, Duelo de Reyes
Regia: Primo Zeglio
Scenariul: Fede Arnaud, Alberto Liberati
Distributia: Yvonne Furneaux (Semiramide), John Ericson (Kir), Renzo Ricci (Minurte), Gianni Rizzo (Ghelas), Germano Longo (Omnos), John Bartha, Nino Di Napoli (Adath), Valérie Camille (Ballerina), Mario Laurentino (Oerte)..
Durata: 101 minute
An: 1962
Gen: Drama/Istoric

Filmul – Eu, Semiramida
Semiramida traieste la curtea regelui Minurte si este amanta acestuia, fapt care nu o impiedica sa aiba o relatie si cu Onnos, cel mai important general, visand in secret sa ajunga la un moment dat chiar ea regina.
Intors dintr-o campanie victorioasa Onnos va aduce in fata regelui, in afara de prazi bogate, si sclavi- dardani si cimerieni. Curajul regelui dardan- Kir o va impresiona pe Semiramida, care-l va convinge pe Minurte sa-i dea o provincie pe mana, ea visand sa intemeieze un oras la fel de impresionant ca si capitala Ninive, folosind mana de lucru dardana. (Cinemarx)

Filmul Eu, Semiramida – Io, Semiramide (1962) subtitrat