Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sun, May 7th, 2023

Film – Evadare în noapte – Night Crossing (1982)

Evadare în noapte

poster Evadare in noapteNight Crossing, dramă thriller, film Marea Britanie / SUA, regia Delbert Mann.
In rolurile principale: John Hurt, Doug McKeon, Keith McKeon.

Filmul se bazează pe povestea adevărată a familiilor Strelzyk și Wetzel, care la 16 septembrie 1979 au încercat să evadeze din Germania de Est în Germania de Vest într-un balon cu aer cald construit de ei, în timpul erei graniței germane interioare, când imigrația spre Germania de Vest era strict interzisă de guvernul est-german.

Caseta film Night Crossing (1982)
Titlul original: Night Crossing
Regia: Delbert Mann
Scenariul: John McGreevey
Distributia: John Hurt (Peter Strelzyk), Doug McKeon (Frank Strelzyk), Keith McKeon (Fitscher Strelzyk), Beau Bridges (Günter Wetzel), Jane Alexander (Doris Strelzyk), Glynnis O’Connor (Petra Wetzel), Klaus Löwitsch (Schmolk), Geoffrey Liesik (Peter Wetzel), Michael Liesik (Andreas Wetzel), Ian Bannen (Josef Keller), Anne Stallybrass (Magda Keller), Matthew Taylor (Lukas Keller), Günter Meisner (Major Koerner), Sky Dumont (Ziegler), Jan Nikl((Lieutenant Fehler), Kay Walsh (Doris’ Mother)
Durata: 107 minute
An: 1982
Gen: Drama/Istoric/Thriller

Filmul – Evadare in noapte
În aprilie 1978, în orășelul Pößneck, Turingia, adolescentul Lukas Keller încearcă să scape din Germania de Est conducând un buldozer prin zona de frontieră interioară a Germaniei. Cu toate acestea, el este împușcat cu mitralierele automate și ucis de gardieni.
Familia lui este informată în timpul unui picnic cu prietenii lor Strelzyks și Wetzels, iar întreaga familie Keller este luată de poliție.
Iritat de viața sub regimul RDG (Republica Democrată Germană), Peter Strelzyk îi propune prietenului său Günter Wetzel un plan îndrăzneț: vor construi un balon pentru a se transporta pe ei înșiși și pe familiile lor (un total de opt persoane) peste granița cu Germania de Vest..

(germania de est, represiune, politia secreta, razboiul rece, cortina de fier, evadare)
Stasi, este o prescurtare în limba germană curentă de la Das Ministerium für Staatssicherheit (Ministerul pentru Securitatea Statului), care a fost serviciul secret și poliția politică a fostei Republicii Democrate Germane. Abrevierea oficială a denumirii acestui minister a fost MfS.

Night Crossing (1982)