Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, May 11th, 2019

Film – Expresul de Shanghai – Shanghai Express (1932) Marlene Dietrich, Clive Brook

poster Shanghai Express (1932)

Shanghai Express, aventură romantic, film american, regia Josef von Sternberg.
În rolurile principale: Marlene Dietrich, Clive Brook, Anna May Wong.
Pasagerii din trenul Shanghai Express sunt mai ingrijorati de prezenta la bord a celebrei curtezane de lux Shanghai Lily decat de tulburarile politice ce zguduie China in anul 1931 si care ar putea cauza prelungirea calatoriei lor mai mult de 3 zile. Atunci cand soldatii Guvernului perchezitioneaza trenul si aresteaza un agent inamic, liderul rebelilor Henry Chang organizeaza o ambuscada, opreste trenul si ia prizonieri pe cativa dintre calatori, printre care si medicul militar britanic Donald Harvey, care merge la Shanghai pentru a-l opera pe creier pe guvernatorul general..

Caseta film Shanghai Express
Titlul original: Shanghai Express
Titlul alternativ: El expreso de Shanghai / Шанхайский экспресс
Regia: Josef von Sternberg
Scenariul: Jules Furthman, Harry Hervey
Distributia: Clive Brook (Captain Donald “Doc” Harvey), Marlene Dietrich (Shanghai Lily / Madeline), Anna May Wong (Hui Fei), Warner Oland (Henry Chang), Lawrence Grant (Reverend Carmichael), Eugene Pallette (Sam Salt), Gustav von Seyffertitz (Eric Baum), Louise Closser Hale (Mrs. Haggerty), Emile Chautard (Major Lenard)
Durata: 80 minute
An: 1932
Gen: Aventura/Drama/Romantic/Thriller

Premii Oscar :
Oscar – imagine – Lee Garmes
Nominalizare Oscar – regizor Josef von Sternberg
Nominalizare Oscar – cel mai bun film

Filmul – Expresul de Shanghai
..In urma cu 5 ani Donald Harvey avusese o relatie amoroasa cu Magdalen, nimeni alta decat Shanghai Lily, care alesese profesia de prostituata dupa ce se despartise de barbatul iubit. Pentru a-l salva pe doctor de Henry Chang, care intentioneaza sa-l orbeasca drept razbunare pentru faptul ca acesta l-a agresat, frumoasa Shanghai Lily se sacrifica si ii promite rebelului ca il va urma ca amanta la ascunzatoarea lui din China. Numai ca prostituata chineza Hui Fei, pe care Henry Chang a violat-o, il ucide pe acesta cu un cutit si ii elibereaza pe ostatici, iar trenul ajunge cu bine la destinatie cu o intarziere de 4 ore.

Expresul de Shanghai – Shanghai Express (1932) subtitrat