Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Jun 9th, 2022

Film – Factorul uman – The Human Factor (1979)

Factorul uman

poster The Human Factor (1979)The Human Factor, neo noir, thriller spionaj, film Marea Britanie, regia Otto Preminger.
In rolurile principale: Richard Attenborough, Derek Jacobi, John Gielgud, Nicol Williamson.

Caseta film The Human Factor (1979)
Titlul original: The Human Factor
Regia: Otto Preminger
Scenariul: Tom Stoppard
Distributia: Nicol Williamson (Maurice Castle), Richard Attenborough (Colonel Daintry), John Gielgud (Brigadier Tomlinson), Derek Jacobi (Arthur Davis), Robert Morley (Doctor Percival), Ann Todd (Castle’s Mother), Iman (Sarah Castle), Joop Doderer (Cornelius Muller), Richard Vernon (Sir John Hargreaves), Angela Thorne (Lady Hargreaves), Fiona Fullerton (Elizabeth), Tony Haygarth (Buffy), Tony Vogel (Matthew Connolly), Martin Benson (Boris), Marianne Stone (Matron), Tom Chatto (General Phipps), Adrienne Corri (Sylvia), Sylvia Coleridge (Mrs. Halliday), Frank Williams (Bellamy)
Durata: 115 minute
An: 1979
Gen: Drama/Romantic/Thriller

Filmul – Factorul uman
Maurice Castle (Nicol Williamson) este un birocrat de nivel mediu din MI6 a cărui viață pare neremarcabilă, în afară de faptul că are o soție africană, Sarah (Iman), și un fiu, Sam (Gary Forbes). Regimul companiei, reprezentat de dr. Percival (Robert Morley), expert în asasinate și toxine biologice, și eminența gri Sir John Hargreaves (Richard Vernon), îl anunță pe noul șef al securității Daintry (Richard Attenborough) că au o scurgere de informații în departamentul lui Castle.
Cei doi au stabilit că informatorul trebuie ucis în liniște, mai degrabă decât să i se permită publicitate într-un proces sau un zbor către Moscova. Ei decid repede că cel mai probabil candidat pentru trădător este Arthur Davis (Derek Jacobi), partenerul de birou și playboyul absolvent de facultate, Castle.
Castle este de fapt cârtița, dar informațiile pe care le scurge sunt în mare parte lipsite de importanță. S-a implicat în scurgeri către sovietici când era agent MI6 în apartheid-ul Africii de Sud, cu șapte ani mai devreme: a cunoscut-o și s-a îndrăgostit de Sarah; când aventura lor a fost descoperită de autorități, Castle a fost dat afară din țară, iar Sarah a fost scoasă ilegal cu ajutorul lui Matthew Connolly (Tony Vogel), a cărui rețea comunistă Castle a fost inițial desemnat să spioneze.

Click aici pentru toate filmele Thriller

The Human Factor (1979)