Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Aug 29th, 2017

Film – Fântâna vieții – Der Lebensborn: Pramen života (2000)

Fântâna vieții

poster Der Lebensborn Pramen zivota (2000)Der Lebensborn: Pramen zivota, dramă istorică, film ceh apărut în anul 2000, regia Milan Cieslar.
În rolurile principale: Monika Hilmerová, Michal Sieczkowski, Johana Tesarová.

Rasa pură – Germanizarea
Lebensborn (Literalmente: “Fântâna vieții”) a fost o asociație înregistrată în Germania nazistă, inițiată de o asociație de stat, cu scopul de a crește rata natalității copiilor “arieni” ai persoanelor clasificate ca “rasial pure și sănătoase”, bazate pe Igiena rasială nazistă și ideologia sănătății.
Inițial înființat în Germania în 1935, Lebensborn s-a extins în mai multe țări europene ocupate cu populații germane în timpul celui de-al doilea război mondial.
Lebensborn e. V. (e.V., adică “eingetragener Verein”, înseamnă asociație înregistrată). A fost fondată la 12 Decembrie 1935 pentru a contracara scăderea ratei natalității în Germania și a promova eugenia nazistă.
Având sediul în Munchen, organizația era un birou în cadrul Schutzstaffel (SS)

În 1939, naziștii au început să răpească copii din țări străine – în principal din Iugoslavia și Polonia, dar și din Rusia, Ucraina, Cehoslovacia, România, Estonia, Letonia și Norvegia.

Caseta film Der Lebensborn: Pramen života
Titlul original: Der Lebensborn: Pramen života
Titlul alternativ: Spring of Life, Proyecto Lebensborn, Der Lebensborn
Regia: Milan Cieslar
Scenariul: Milan Cieslar, Vladimír Körner
Distributia: Monika Hilmerová (Grétka), Michal Sieczkowski (Leo), Johana Tesarová (Klára), Vilma Cibulková (Waage), Karel Dobrý (Odillo), Bronislav Poloczek (Kasuba), Josef Somr (Teacher), Bozidara Turzonovová (Mother), Alois Svehlík (Father), Vítezslav Jandák (Lottes)..
Durata: 107 minute
An: 2000
Gen: Drama/Istoric/Razboi/Romantic

Filmul – Fântâna vieții
Filmul “Fântâna vieții” scoate în evidență o operațiune puțin cunoscută a SS-ului nazist, care a început chiar înainte de izbucnirea celui de-al doilea război mondial. Prin selectarea atentă și reeducarea femeilor tinere, a fost visul nebun al naziștilor de a crea o “rasă pură” ariană.

Der Lebensborn: Pramen života (2000) subtitrat