Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Sep 22nd, 2010

Film Fat Man and Little Boy – Minte contra forta – vedeti aici filmul

Minte contra forta

 

poster fat man and little boy Nume de cod: “Proiectul “Manhattan” ; proiectul a fost pornit in Los Alamos, New Mexico. Localizare geografica: 35°53′28″N 106°17′52″W / 35.89111°N 106.29778°W / 35.89111; -106.29778 , aproximativ 56 km nord-vest de orasul Santa FE.
Proiectul a fost condus de Statele Unite, şi a inclus participarea Marii Britanii şi a Canadei.
Trebuie sa se stie ca Proiectul Manhattan a avut de la bun inceput ca scop crearea si utilizarea bombei atomice in razboiul din Europa, contra Germaniei Naziste.

Lista tarilor care dispun de arma nucleara: SUA, Franta, Marea Britanie, Israel, China, India, Rusia, Pakistan, Ucraina.
Lista tarilor care gazduiesc arme nucleare: Belgia, Germania, Italia, Turcia, Canada, Olanda, Grecia.

Filmul
Exterioarele filmului s-au turnat in mare parte la Durango, Colorado, unde s-a recreat, in 1988, laboratorul de cercetari de la Los Alamos. Recrearea celor 35 de cladiri ale laboratorului a costat 2 milioane$ la nivelul anului 1988.

Caseta film Minte contra forta
Titlul original: Fat Man and Little Boy
Regia: Roland Joffe
Scenariul: Roland Joffe, Bruce Robinson
Muzica: Ennio Morricone
Distributia: Paul Newman (Leslie Groves), Dwight Schultz (J. Robert Oppenheimer), John Cusack (Michael Merriman), Natasha Richardson (Jean Tatlock), Ron Vawter (Jamie Latrobe), Clark Gregg (Douglas Panton), Laura Dern (Kathleen Robinson), John Considine (Robert Tuckson), Bonnie Bedelia (Kitty Oppenheimer)..
Durata: 127 minute
An: 1989
Gen: Biografic/Drama/Istoric/Razboi

 “Fat Man” (Grasunul) este numele de cod al bombei atomice care a fost detonata asupra orasului Nagasaki, Japonia, de catre Statele Unite la data de 9 august 1945 orele 10:47 PM. (aproximativ 39.000 morti si 25.000 raniti)
“Little Boy” (Baietelul), nume de cod al bombei atomice aruncate asupra orasului japonez Hiroshima la data de 6 august 1945, din avionul Boeing B-29 Superfortress Enola Gay. (victime: 140.000 morti)

vedeti in player filmul Minte contra forta
filmul are subtitrare in limba romanaChiar înainte ca Oppenheimer sa fi fost ales conducator al Proiectului Manhattan, el se afla deja sub supravegherea Biroului Federal de Investigaţii (FBI), iar o dată selectat, supravegherea sa a fost intensificata; fiecare apel telefonic al sau a fost înregistrat, şi fiecare contact cu o altă persoană remarcat. După ce a fost ales sef de laborator, el s-a întâlnit cu Tatlock doar o singură dată, la mijlocul lunii iunie 1943, moment în care ea i-a spus că încă îl iubea şi ar fi vrut să fie cu el.

Orasul Los Alamos a fost fondat in secret, pentru a oferi locuinţe angajaţilor Proiectului Manhattan în timpul celui de al doilea război mondial. Deşi localnicii au avut cunoştinţă de existenţa acestuia, toate informaţiile despre oraş au fost extrem de clasificate până la bombardamentului de la Hiroshima, şi orice ieşire a corespondenţei celor care lucrau şi locuiau în Los Alamos a fost cenzurata de către oficiali militari. La vremea respectivă, localitatea era menţionată ca “Dealul” sau  “Locul Y” de către personalul militar.
——
J. Robert Oppenheimer (1904-1967)
a fost un fizician teoretician evreu-american, cunoscut pentru rolul său ca director al Proiectului Manhattan, si pentru efortul sau din timpul celui de-al doilea război mondial de a dezvolta primele arme nucleare, la laboratorul secret din Los Alamos în New Mexico. Cunoscut ca “părintele bombei atomice”.