Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Sat, Oct 1st, 2022

Film – Femeia nisipurilor – Woman in the Dunes (1964)

Femeia nisipurilor

poster Woman in the Dunes (1964)Woman in the Dunes aka Woman of the Dunes (砂の女, Suna no Onna, “Sand woman”), dramă, film japonez New Wave, regia Hiroshi Teshigahara.
In rolurile principale: Eiji Okada, Kyōko Kishida.

Un entomolog aflat în vacanță este prins in capcana sătenilor din localitate și trebuie să trăiască cu o femeie a cărei sarcină de viață este să scoată nisip pentru ei.

Caseta film Woman in the Dunes (1964)
Titlul original: Suna no Onna
Regia: Hiroshi Teshigahara
Scenariul: Kōbō Abe
Distributia: Eiji Okada (Entomologist Niki Jumpei), Kyôko Kishida (Woman), Hiroko Itô (Entomologist’s wife (in flashbacks), Kôji Mitsui, Sen Yano, Ginzô Sekiguchi, Robert Dunham, Kiyohiko Ichihara, Hideo Kanze, Hiroyuki Nishimoto, Tamotsu Tamura
Durata: 146 minute
An: 1964
Gen: Drama/Thriller

Filmul – Femeia nisipurilor
Profesorul de școală și entomologul amator Niki Junpei părăsește Tokyo într-o expediție pe plajă pentru a colecta gândaci-tigri și alte insecte care trăiesc în sol nisipos. După o zi lungă de căutări, Junpei pierde ultima călătorie cu autobuzul înapoi în oraș. Un bătrân din sat și unii dintre colegii săi din localitate îi sugerează să rămână noaptea în satul lor. Junpei este de acord și este ghidat pe o scară de frânghie până la o colibă de la fundul unei dune de nisip, casa unei tinere femei.
Junpei află că și-a pierdut soțul și fiica într-o furtună de nisip în urmă cu un an și acum trăiește singură; se spune că trupurile lor sunt îngropate sub nisip undeva lângă colibă. După cină, femeia iese afară să împingă cu lopata nisipul în găleți, pe care sătenii le înfășoară din vârful dunei. Junpei se oferă să ajute, dar ea refuză, spunându-i că el este un oaspete și că nu este nevoie ca el să ajute în prima zi..

Woman in the Dunes (1964)