Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Nov 20th, 2017

Film – Femeile din Dagenham – Made in Dagenham (2010)

Femeile din Dagenham

poster Made in Dagenham (2010)Made in Dagenham, biografic istoric, film britanic apărut în anul 2010, regia Nigel Cole.
În rolurile principale: Sally Hawkins, Bob Hoskins, Andrea Riseborough.

În primăvara anului 1968, în Londra, o lucrătoare la fabrica Ford din Dagenham, o suburbie din Londra, va conduce o mișcare pentru a obține o remunerație egală pentru bărbați și femei. Totul incepe cu o simpla cerere de creștere a salariilor promisă de conducere, de mult timp, pentru ea si colegii ei din atelierul care asambleaza scaunele.

Caseta film Made in Dagenham
Titlul original: Made in Dagenham
Titlul alternativ: Pago justo, We Want Sex, We Want Sex Equality, Сделано в Дагенхэме
Regia: Nigel Cole
Scenariul: William Ivory
Distributia: Sally Hawkins (Rita O’Grady), Bob Hoskins (Albert), Miranda Richardson (Employment Secretary Barbara Castle), Geraldine James (Connie), Rosamund Pike (Lisa Hopkins), Andrea Riseborough (Brenda), Jaime Winstone (Sandra), Daniel Mays (Eddie O’Grady), Richard Schiff (Robert Tooley), Lorraine Stanley (Monica), Nicola Duffett (Eileen), Andrew Lincoln (Mr. Clarke), Rupert Graves (Peter Hopkins), Joseph Mawle (Gordon), Robbie Kay (Graham O’Grady), Kenneth Cranham (Monty Taylor)..
Durata: 113 minute
An: 2010
Gen: Biografic/Comedie/Drama/Istoric

Filmul – Femeile din Dagenham
Sally Hawkins joaca rolul lui Rita O’Grady, care este catalizatoarea grevei de la Ford din 1968 din Dagenham a 187 de mașiniste, care a dus la apariția Actului Salariilor Egale. Lucrând în condiții extrem de sărace ore îndelungate pe care trebuie să le balanseze cu viața de familie, femeile la fabrica Ford din Dagenham și-au pierdut în cele din urmă răbdarea când au fost denumite “necalificate”. (Cinemagia)

Femeile din Dagenham – Made in Dagenham (2010) subtitrat