Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Jan 25th, 2016

Film – Fitzcarraldo – Fitzcarraldo (1982)

Fitzcarraldo

poster Fitzcarraldo (1982) Fitzcarraldo, aventura, film vest-german aparut in 1982, regia Werner Herzog; O nominalizare Globul de Aur, o nominalizare BAFTA, un premiu Cannes.
In rolurile principale: Klaus Kinski, Claudia Cardinale, José Lewgoy.

Carlos Fermín Fitzcarrald (1862 – 9 iulie 1897),
a fost un baron al cauciucului peruvian, de origine peruano-americană; a crescut în orașul Iquitos.
A fost recunoscut ca baron al cauciucului la sfârșitul secolului al 19-lea. Hotărât să găsească o modalitate de a transporta cauciuc din regiunea Madre de Dios, el i-a exploatat pe lucrătorii băștinași; i-a forțat pe localnici, sub pedeapsa cu moartea, să demonteze și să transporte o navă, în perioada de apogeu a exploatării cauciucului din secolul 20, pe un munte din bazinul Amazonului.
A murit la vîrsta de 35 de ani cand vasul său Contamana s-a scufundat în urma unui accident.

Caseta film Fitzcarraldo
Titlul original: Fitzcarraldo
Regia: Werner Herzog
Scenariul: Werner Herzog
Distributia: Klaus Kinski (Brian Sweeney Fitzgerald / Fitzcarraldo), Claudia Cardinale (Molly), José Lewgoy (Don Aquilino), Miguel Ángel Fuentes (Cholo), Paul Hittscher (Capitanul / Orinoco Paul), Huerequeque Enrique Bohórquez (Huerequeque – bucatarul), Grande Otelo (Grande Othelo), Jean-Claude Dreyfus (cantaret de opera), Peter Berling (directorul operei), David Pérez Espinosa (Seful indienilor Campa), Milton Nascimento, Ruy Polanah (Baronul Rubber), Salvador Godínez (misionarul batran), Dieter Milz (misionarul tanar), William Rose (Bill Rose), Leôncio Bueno..
Durata: 158 minute
An: 1982
Gen: Aventura/Biografic/Drama

Premiile filmului Fitzcarraldo (1982)
Premii Cannes 1982: Cel mai bun regizor – Werner Herzog.

Filmul – Fitzcarraldo
Fitzcarraldo este povestea unui visător care vrea să aducă fabuloasele puneri în scenă al operei lirice în mijlocul junglei. Este povestea unui învingător al inutilului, a unui bărbat care transportă un uriaş vapor cu aburi peste o culme muntoasă, de pe un râu pe altul, cu ajutorul a sute de indieni, scopul fiind acela de a pune mâna pe o regiune plină de arbori de cauciuc încă neexploatată.

Filmul Fitzcarraldo (1982) subtitrat

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.