Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Tue, Nov 9th, 2021

Film – Foxy Brown: Răzbunare periculoasă – Foxy Brown (1974) Pam Grier

poster Foxy Brown (1974)Foxy Brown aka Burn, Coffy, Burn!, blaxploitation, thriller, film american, regia Jack Hill.
În rolurile principale: Pam Grier, Peter Brown, Terry Carter, Kathryn Loder.

Filmul a fost lansat de American International Pictures ca un film dublu cu Truck Turner (Truck Turner 1974, regia Jonathan Kaplan). Filmul folosește referințe afrocentrice privitor la îmbrăcăminte și păr. Pam Grier a jucat în șase filme “blaxploitation” pentru American International Pictures.
Blaxploitation este un subgen etnic al filmului de exploatare care a apărut în Statele Unite la începutul anilor 1970. Termenul, un portmanteau al cuvintelor „negru” și „exploatare”, a fost inventat în august 1972 de Junius Griffin, pe atunci președinte al filialei NAACP Beverly Hills-Hollywood.

Deși nu a fost urmărit penal pentru obscenitate, filmul a fost reținut și confiscat în Regatul Unit în conformitate cu secțiunea 3 din Obscene Publications Act 1959, în perioada panicii “Video nasty”.
Video nasty este un termen colocvial popularizat de Asociația Națională a Telespectatorilor și Ascultătorilor (NVALA) din Regatul Unit pentru a se referi la o serie de filme, de obicei filme de groază și de exploatare (exploitation) cu buget redus, distribuite pe casete video care au fost criticate. pentru conținutul lor violent din partea presei, comentatorilor sociali și diferitelor organizații religioase la începutul anilor 1980, în Marea Britanie.

Caseta film Foxy Brown
Titlul original: Foxy Brown
Regia: Jack Hill
Scenariul: Jack Hill
Distributia: Pam Grier (Foxy Brown), Antonio Fargas (Lincoln ‘Link’ Brown), Peter Brown (Stevie Elias), Kathryn Loder (Miss Kathryn Wall), Terry Carter (Dalton Ford / Michael Anderson), Harry Holcombe (Judge Fenton), Sid Haig (Hays), Juanita Brown (Claudia), Bob Minor (Oscar), Tony Giorgio (Eddie), Fred Lerner (Bunyon), H.B. Haggerty (Brandi), Boyd ‘Red’ Morgan (Slauson)
Durata: 91 minute
An: 1974
Gen: Actiune/Crima/Thriller

Filmul – Foxy Brown / Răzbunarea asistentei
Foxy Brown (Pam Grier) caută să se răzbune când iubitul ei, agent guvernamental, este împușcat de membrii unui sindicat de droguri la ușa ei. Ea face leagătura între ucigașii iubitului ei de o „agenție de modeling” condusă de Stevie Elias (Peter Brown) și Kathryn Wall (Kathryn Loder), care deservește judecătorii locali, congresmenii și poliția din zonă. Foxy decide să pozeze ca o prostituată pentru a se infiltra în companie și ajută la salvarea unei femei de culoare de la o viață de droguri și exploatare sexuală și o reunește cu soțul și copilul ei.

Click aici pentru toate filmele thriller la magazinweb.net

Foxy Brown (1974)