Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Wed, Nov 10th, 2021

Film – Furt pe Strada Sudului – Pickup on South Street (1953) Richard Widmark / războiul rece

poster Pickup on South Street (1953)Pickup on South Street, războiul rece, spionaj, film-noir, film american, regia Samuel Fuller.
În rolurile principale: Richard Widmark, Jean Peters, Thelma Ritter.

(metroul din New York, Biroul Federal de Investigații al FBI, comunist american, microfilm, informator, zel anti-comunist, infracțiune minoră, frica roșie)

Red Scare (teama roșie, frica roșie)
A nu se confunda cu Teroarea Roșie.
O teamă roșie este promovarea unei frici larg răspândite de o potențială ascensiune a comunismului, anarhismului sau a altor ideologii de stânga de către o societate sau un stat. Este adesea caracterizată drept propagandă politică.
Termenul este cel mai adesea folosit pentru a se referi la două perioade din istoria Statelor Unite, la care se face referire cu acest nume. Prima sperietură roșie, care a avut loc imediat după Primul Război Mondial, s-a petrecut în jurul unei amenințări percepute din partea mișcării muncitorești americane, a revoluției anarhiste și a radicalismului politic. Cea de-a doua sperietură roșie, care a avut loc imediat după cel de-al Doilea Război Mondial, a fost preocupată de percepția că comuniștii naționali sau străini se infiltrau sau subminau societatea americană și guvernul federal. Numele se referă la steagul roșu ca simbol comun al comunismului.

Caseta film Pickup on South Street
Titlul original: Pickup on South Street
Titlul alternativ: Main dangereuse / El rata / Le port de la drogue / Mano pericolosa
Regia: Samuel Fuller
Scenariul: Samuel Fuller
Distributia: Richard Widmark (Skip McCoy), Jean Peters (Candy), Thelma Ritter (Moe), Murvyn Vye (Captain Dan Tiger), Richard Kiley (Joey), Willis Bouchey (Zara), Milburn Stone (Winoki), Parley Baer (Headquarters Communist in Chair), George E. Stone (Willie – Police Desk Clerk), Stuart Randall (Detective)
Durata: 80 minute
An: 1953
Gen: Crima/Thriller

Filmul – Furt pe South Street / Jaf pe strada sudului
Într-un metrou aglomerat din New York, hoțul de buzunare Skip McCoy îi fură portofelul lui Candy. Fără ca Skip sau Candy să știe, în portofel se află un microfilm cu informații guvernamentale extrem de secrete. Candy îi dădea un plic ca o ultimă favoare fostului ei iubit, Joey. Joey i-a spus că conține secrete de afaceri furate și ea l-a crezut, fără să știe că Joey este de fapt un spion comunist.

Click aici pentru toate filmele thriller la magazinweb.net

Pickup on South Street (1953)