Filme vechi, filme subtitrate online, filme hd, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Thu, Jul 2nd, 2020

Film – Furtuna perfectă – The Perfect Storm (2000) [HD]

Futuna perfectă

 

poster the perfect storm Filmul “Furtuna perfectă” are la baza intamplari reale si este o ecranizare a romanului scris de Sebastian Junger.
Sebastian Junger, nascut la 17 ian. 1962, este un scriitor, jurnalist si editor de filme documentare american al carui roman best-seller a fost: “The Perfect Storm: A True Story of Men Against the Sea”. Romanul a fost publicat in 1997 iar filmul a aparut in anul 2000.

Orasul american Gloucesterputina istorie.
Cel mai vechi port maritim american. In anul 1606, Samuel de Champlain a patruns in port si i-a spus “Le Beau Port”, adica “portul frumos”. Samuel de Champlain (1567-1635) a fost un geograf, explorator si cartograf francez, întemeietorul orasului Québec.
Cativa ani mai tarziu, in 1614, capitanul John Smith a calatorit de la Insula Monhegan, in josul coastei pana la Capul Cod. In timp ce depasea capul unde este localizat Gloucester, l-a denumit “Tragabigzanda” in onoarea unei doamne turcoaice care ii devenise prietena cat el a fost prizonier. Capitanul Smith a prezentat apoi harta coastei estice Printului Charles, care a numit acest cap “Ann” dupa numele mamei sale Ana a Danemarcei.

Portul Gloucester Localizarea : 42°37′26″N 70°40′31″O . (S.U.A – Massachusetts, Gloucester)
Denumirea actuala vine de la orasul si comitatul din Anglia, Gloucester.
——
Extras din film:
Crede-ma, am vazut multi incercand asta. In ziua in care te-am vazut prima oara mi-am spus: “O sa fie buna”. Nu poti fi buna daca nu-ti place ce faci.
Se ridica ceata. Arunci nodurile, ancora de la pupa. Te duci spre Canalul de Sud, treci de Rocky Neck, de insula Tenpound, de Niles Pond unde schiam cand eram mic, dai drumul la sirena si faci cu mana copilului paznicului de la farul de pe Insula Thatcher.
Apoi apar pasarile. Pescarusii cu spatele negru, rate mari si proaste. Apoi rasare soarele. Pornesti spre nord si maresti viteza la 12 noduri. Viteza maxima. Baietii sunt ocupati, tu esti capitanul. Sti ceva? Esti un nenorocit de capitan de vas de pescuit. E ceva mai frumos pe lumea asta ?
——
Caseta film Furtuna perfecta
Titlul original: The Perfect Storm
Regia: Wolfgang Petersen
Scenariul: Sebastian Junger, William D. Wittliff
Distributia: Mark Wahlberg (Bobby Shatford), George Clooney (Billy Tyne), William Fichtner (David Sullivan), Diane Lane (Christina Cotter), Karen Allen (Melissa Brown), Bob Gunton (Alexander McAnally III), Rusty Schwimmer (Irene), Josh Hopkins (Capt. Darryl Ennis), Chris Palermo (Flight Engineer Borgers), Mary Elizabeth Mastrantonio (Linda Greenlaw).
Durata: 130 minute
An: 2000
Gen: Actiune/Aventura/Drama/Thriller
——
Pentru fiecare nivel al unei furtuni, geamatul vantului e diferit. Pentru o furtuna de nivelul 12, vantul nu mai geme, ci urla infiorator. E sunetul pe care nimeni nu vrea sa-l auda, iar cei care l-au auzit nu-l vor uita niciodata. In ziua de Holloween a anului 1991 s-a auzit un astfel de urlet. A existat o astfel de furtuna.

Furtuna perfectă – The Perfect Storm (2000) subtitrat