Filme vechi, filme subtitrate online, filme romanesti, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, Oct 21st, 2019

Film – Genevieve (1953) Dinah Sheridan, John Gregson / subtitrat

Share This
Tags

poster Genevieve (1953)Genevieve, comedie, film Marea Britanie, regia Henry Cornelius; 2 nominalizări Oscar, un premiu şi 2 nominalizări BAFTA.
În rolurile principale: Dinah Sheridan, John Gregson, Kay Kendall.
Este timpul pentru cursa anuala de raliu, Londra – Brighton. “Genevieve” este una dintre masinile concurente, iar problemele pentru ea, vin una dupa alta..

Caseta film Genevieve
Titlul original: Genevieve
Titlul alternativ: La rivale di mia moglie / Женевьева / Die feurige Isabella / Geneviève
Regia: Henry Cornelius
Scenariul: William Rose
Distributia: John Gregson (Alan McKim), Dinah Sheridan (Wendy McKim), Kenneth More (Ambrose Claverhouse), Kay Kendall (Rosalind Peters), Geoffrey Keen (First traffic policeman), Reginald Beckwith (J.C. Callahan), Arthur Wontner (Elderly Gentleman), Joyce Grenfell (Hotel proprietress), Leslie Mitchell (Himself – Newsreel Commentator), Michael Balfour (Trumpeter)..
Durata: 86 minute
An: 1953
Gen: Comedie

Filmul – Genevieve
Avocatul Alan McKim are doua mari pasiuni in viata: loiala lui sotie Wendy si masina de epoca din anul 1904 botezata Genevieve.
Atunci cand se organizeaza cursa anuala de automobile de epoca Londra – Brighton, sotii McKim decid sa se inscrie in competitie impreuna cu amicul lor Ambrose Claverhouse si cu noua iubita a acestuia pe nume Rosalind Peters.
Desi initial cei patru tineri privesc cursa ca pe o modalitate de distractie, pe masura ce se apropie de linia de sosire se lasa coplesiti de vechi gelozii si de spiritul competitiv, motiv pentru care se implica in tot felul de intamplari amuzante si hilare.
Infuriat de glumele pe care Ambrose Claverhouse le face pe seama masinii lui, care s-a defectat de mai multe ori in timpul cursei de la Londra la Brighton, Alan McKim pariaza suma de 100 de lire sterline ca va reusi sa ajunga inapoi in capitala Angliei inaintea masinii conduse de prietenul sau.
Intrucat suspecteaza ca Wendy a avut o relatie amoroasa cu Ambrose inainte de a se casatori cu el, Alan McKim devine si mai inversunat sa castige ramasagul si sa il umilesca astfel pe amicul lui.

Genevieve (1953)

About the Author

Filme vechi, filme subtitrate, filme romanesti, documentare, filme de Oscar.