Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Fri, Apr 19th, 2019

Film – Gloria tatalui meu – La gloire de mon pere (1990) Philippe Caubere

poster La gloire de mon pere (1990)La gloire de mon père, aventură, film francez, regia Yves Robert.
În rolurile principale: Philippe Caubère, Nathalie Roussel, Didier Pain.
Perioada între 1900 și primul război mondial.
Tânărul Marcel s-a născut la țară, dar a crescut în Marsilia. Tatăl său, Joseph, este un profesor, care predă în Marsilia. Mătușa maternă a lui Marcel se căsătorește cu unchiul romano-catolic Jules, rotund, jovial și pios.
Cei doi bărbați au controverse pe tema religiei.

În timpul verii, ambii bărbați își iau familiile si merg într-o casă din Provence, în sudul Franței. Aici, Jules se oferă să-l invete pe Joseph cu privire la vânătoare. Marcel vrea să vină cu ei, dar ei îl mint și părăsesc casa dimineața devreme, în timp ce acestia cred că doarme. Trezindu-se, îi urmărește pe ascuns și este înfuriat pe Jules, umilit pe Iosif care ii demonstreaza diferența în priceperea lui la vânătoare.
Marcel se pierde, dar se întâlnește cu un băiat numit Lili, care îi spune unde este partida de vânătoare. Joseph impusca două păsări de stancă care se prăbușesc lângă Marcel. În acest moment, Marcel se dezvăluie..

Caseta film La gloire de mon père
Titlul original: La gloire de mon père
Regia: Yves Robert
Scenariul: Yves Robert, Louis Nucéra, Jérôme Tonnerre
Distributia: Philippe Caubère (Joseph Pagnol), Nathalie Roussel (Augustine), Didier Pain (Oncle Jules), Thérèse Liotard (Tante Rose), Julien Ciamaca (Marcel 11 years old), Victorien Delamare (Paul), Joris Molinas (Lili des Bellons), Benoît Martin (Marcel petit), Paul Crauchet (Mond des Parpaillouns), Pierre Maguelon (François), Michel Modo (le facteur), Jean Rougerie (Bergougnas, le brocanteur), Jean-Pierre Darras (Narrator – voice of Marcel), Victor Garrivier (le curé de la Treille), Raoul Curet (Monsieur Vincent), Andrée Damant (A woman)
Durata: 110 minute
An: 1990
Gen: Aventura/Biografic/Drama

Filmul – Gloria tatalui meu
..Mai târziu, Lili, care cunoaște bine imprejurilile, devine prietenul lui Marcel și îl învață despre tinuturi.
În mod regulat, explorează dealurile. Când se termină vacanta, Marcel planuieste cu Lili să se ascundă într-o peșteră și să trăiască ca pustnicii. În ziua plecării familiei sale, Marcel se scoală devreme dimineața.
El scrie o scrisoare, explicând dispariția sa părinților săi și scuzând comportamentul său.
El le scrie că nu vor putea să-l găsească în “noua sa casă”, și nu ar trebui să-și deranjeze căutarea.
Apoi merge în peșteră cu Lili, care îl aștepta lângă casa lui. Când ajung, Marcel începe să se teamă să trăiască singur. El inventează scuze pentru a evita să trăiască în peșteră.

Gloria tatalui meu – La gloire de mon pere (1990) subtitrat

Server 1
Server 2