Filme vechi, filme subtitrate online, documentare, filme de Oscar, Al II-lea Razboi Mondial, actiune, aventura, drama, comedie.
Published On: Mon, May 13th, 2019

Film – Gosford Park – Crimă la miezul nopții – Gosford Park (2001)

poster Gosford Park (2001)Gosford Park, crimă mister, film Marea Britanie, regia Robert Altman; Un premiu şi 5 nominalizări Oscar, un premiu şi 3 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare Academia Europeana de Film.
În rolurile principale: Maggie Smith, Ryan Phillippe, Michael Gambon.
Este noiembrie, 1932. Gosford Park este minunatul conac de la tara unde Sir William McCordle si sotia sa, Lady Sylvia, isi invita rudele si prietenii intr-un week-end, la o partida de vantoare. Printre invitati se numara o contesa, un erou din Primul Razboi Mondial, idolul britanic al matineului, Ivor Novello, si un producator american care realizeaza filme cu Charlie Chan..

Caseta film Gosford Park
Titlul original: Gosford Park
Regia: Robert Altman
Scenariul: Julian Fellowes
Distributia: Maggie Smith (Constance, Countess of Trentham), Michael Gambon (Sir William McCordle), Kristin Scott Thomas (Lady Sylvia McCordle), Camilla Rutherford (Isobel McCordle), Charles Dance (Raymond, Lord Stockbridge), Geraldine Somerville (Louisa, Lady Stockbridge), Tom Hollander (Lt. Commander Anthony Meredith), Natasha Wightman (Lady Lavinia Meredith), James Wilby (Freddie Nesbitt), Claudie Blakley (Mabel Nesbitt), Jeremy Northam (Ivor Novello), Bob Balaban (Morris Weissman)..
Durata: 137 minute
An: 2001
Gen: Comedie/Drama/Mister

Premiile filmului Gosford Park (2001)
Premii Oscar 2002: Cel mai bun scenariu original – Julian Fellowes.
Premii Globul de Aur 2002: Globul de Aur pentru cel mai bun regizor – Robert Altman.

Filmul – Gosford Park – Crima la miezul nopții
..In timp ce oaspetii se aduna in incaperile de sus, cu desene aurite, menajerele si valetii misuna prin bucatariile si pe coridoarele de jos, de sub scari. insa nimic nu este ceea ce pare a fi: nici in randul invitatilor plini de bijuterii, care iau pranzul si cina dupa bunul lor plac, nici in dormitoarele de la mansarda sau la locul de munca, unde servitorii trudesc pentru confortul stapanilor.
Partial o comedie a manierelor, partial un mister, filmul se constituie, pana la urma, intr-un portret viu al evenimentelor care unesc generatii si clase sociale cu sexul si povesti personale tragice – culminand cu o crima. (Sau cu doua…?)
Dezvaluind relatiile incurcate dintre lumile de deasupra si de desubtul scarilor, Gosford Park prezinta o societate si un stil de viata care isi vor gasi curand sfarsitul.

Gosford Park – Crimă la miezul nopții – Gosford Park (2001) subtitrat

Server 1
Server 2